Tallinas Krievu teātra mākslinieciskais direktors pielīdzina Igaunijā dzīvojošos krievus ebrejiem holokaustā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Filips Loss.
Filips Loss. Foto: Sander Ilvest/Postimees

Nedēļu pirms sava darba līguma termiņa beigām Tallinas Krievu teātra mākslinieciskais direktors Filips Loss sociālajos medijos izplatījis neierasti asus apvainojumus Igaunijai un igauņiem, pielīdzinot krievu situāciju Igaunijā ebreju situācijai Otrā pasaules kara laikā.

"Vai jūs zināt, kāpēc es, krievu ebrejs, kas Igaunijā dzīvo tikai (jau) piecus gadus, esmu tik aizvainots un sašutis par šo nebeidzamo kladzināšanu par sankcijām pret krieviem?" trešdien krievu valodā feisbukā publicētajā ierakstā vaicā Loss.

"Kad, skanot bravūrīgiem tostiem Ukrainas bruņoto spēku atbalstam un par godu labā uzvarai pār ļauno, no visām šķirbām pēkšņi sāk līst laukā sapuvusi un satrupējusi rusofobija, un neviens nesarauc degunu un skaļi nesaka "fui"!" raksta Loss.

Viņš turpina: "Īstais brīdis, vai ne? Nokārtot rēķinus par visu, sabradāt visas Krievijas Federācijas pilsoņu brīvības un tiesības, it kā mums nebūtu pietiekami problēmu bez tā. Kas tālāk notiks ar mūsu tiesībām? Pie kādas robežas mūsu dedzīgie kaimiņi apstāsies. Savulaik, atceros, visai nesen viņi tikpat dedzīgi iznīcināja ebrejus Igaunijā..."

Viņš nav precizējis, kad gatavojas Igauniju atstāt, un nav arī paskaidrojis, kāds sakars aicinājumiem, reaģējot uz Krievijas agresiju pret Ukrainu, pārtraukt tūrisma vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem ar Otrā pasaules kara gaitā nacistu organizēto holokaustu.

Losa darba līguma termiņš beidzas 5.septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu