Zviedrija iepirks 40 tūkstošus tonnu Ukrainas kviešu citām valstīm

LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Zviedrija iepirks 40 tūkstošus tonnu Ukrainas kviešu un palīdzēs tos nogādāt uz valstīm, kur pastāv augsts masu bada risks, piektdien paziņoja Zviedrijas valdība.

Zviedrijas valdība arī nolēma piešķirt Ukrainai pusmiljardu zviedru kronu (46,5 miljonus eiro) rekonstrukcijai un humānam atbalstam.

"Pateicoties šodienas lēmumam, Zviedrija sniegs lielu atbalstu gaidāmajā atjaunošanas procesā, tai skaitā stabilai sagrautās infrastruktūras pārvaldībai. Zviedrija arī uzņemsies koordinējošu atbildību par atkritumu pārvaldību un pārstrādi Ukrainas atjaunošanā, par ko lūdza prezidents [Volodimirs] Zelenskis, kad jūlijā Kijivu apmeklēja [Zviedrijas] premjerministre Magdalēna Andešone," teikts Zviedrijas valdības paziņojumā.

"Nopērkot 40 000 tonnu kviešu un tos nosūtot, Zviedrija palīdz atvieglot cilvēku ciešanas, kuras Krievijas agresija ir padziļinājusi miljoniem cilvēku, kas cieš no bada citās pasaules daļās. Tas pazemina akūtu bada risku. Tas arī stiprina Ukrainas ekonomiku un valsts neatkarību," atzīmēja Zviedrijas starptautiskās attīstības un sadarbības ministre Matilda Ernkransa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu