Svētdien vietām Latvijā īslaicīgi līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietus Rīgā.
Lietus Rīgā. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un vietām īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

4.septembra saullēktā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz -1..+5 grādiem, vien dažviet piekrastē saglabājas siltāks laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Dzestrākais rīts ir Latgalē un Vidzemē. Līdz sešiem rītā vismaz septiņās novērojumu stacijās - Ainažos, Alūksnē, Madonā, Priekuļos, Zosēnos, arī Jēkabpilī un Liepājā - bija labots 4.septembra minimālās gaisa temperatūras rekords.

Saskaņā ar LVĢMC datiem zemākā temperatūra sešos rītā bija -0,4 grādi Zosēnos. Visas valsts rekords 4.septembrī ir -1,0 grāds 1939.gadā Rūjienā.

Debesis lielākoties skaidras, piekrastē vietām ir mākoņi un lietus. Pūš lēns vējš un ir bezvējš.

Rīga svētdienas rītā ir siltākā vieta valstī - termometri rāda +8..+10 grādus. Galvaspilsētā pūš lēns vējš un vietām līst.

Svētdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un vietām īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļrietumu vējam, gaiss iesils līdz +14..+18 grādiem.

Rīgā debesis palaikam skaidrosies, iespējams īslaicīgs lietus. Lēns vējš pāries mērenā ziemeļrietumu vējā. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +16 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1026-1028 hektopaskāli jūras līmenī.

Valsts dienvidaustrumu daļā spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais dzeltenā līmeņa brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijā bija +14..+17 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.septembrī bija +35..+37 grādi vietām Vidusjūras reģionā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -4 grādi kalnos Zviedrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu