Zelenskis un Leiena apsprieduši sankcijas pret Krieviju un palīdzību Ukrainai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena.
Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien telefonsarunā ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzuli fon der Leienu apspriedis sankcijas pret Krieviju un palīdzību Ukrainai, tviterī paziņojis Zelenskis.

Ukrainas prezidents pavēstīja, ka viņi vienojušies, ka Ukrainai būtu pēc iespējas ātrāk jāsaņem nākamā Eiropas Savienības (ES) finansiālās palīdzības daļa.

Mediji ziņoja, ka ES dalībvalstu ekonomikas ministri nākamās nedēļas beigās Prāgā parakstīs politisku deklarāciju, kurā atbalstīs piecu miljardu eiro palīdzību Ukrainai.

Zelenskis telefonsarunā arī uzsvēris, ka Krievijai nepieciešams piemērot jaunas sankcijas, kam jāietver aizliegums izsniegt vīzas Krievijas pilsoņiem.

Pagaidām Eiropas Savienības valstis vienojušās apturēt 2007.gada līguma darbību par atvieglotās vīzu izsniegšanas kārtību Krievijas pilsoņiem, kas nozīmē, ka krievu vīzu pieteikumi tiks izskatīti ilgāk un ka viņiem vīzas saņemšana maksās dārgāk.

Zelenskis atklāja, ka viņš ar Leienu arī saskaņojuši soļus, kas varētu liegt Krievijai gūt virspeļņu no naftas un gāzes pārdošanas.

Abi līderi apsprieduši arī Ukrainas integrāciju ES.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu