RFS un "Riga" derbijā cīnās neizšķirti

CopyDraugiem X Whatsapp
Emersons
Emersons Foto: Nora Krevņeva Baibakova

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas 27. kārtas centrālajā spēlē - derbijā starp RFS un "Riga" komandām - svētdien tika fiksēts neizšķirts 1:1 (0:1).

Nevienai no Rīgas komandām neizdevās iegūt trīs punktus, kas palīdzētu ķert rokā līdervienību "Valmieru". Vidzemnieki svētdien zaudēja "Liepājai" un "Riga" futbolistiem bija iespēja pārsvaru samazināt līdz diviem punktiem, bet tagad komandas šķir četri punkti.

Spēles pirmajā puslaikā pārsvars bija viesiem, kuri vispirms trāpīja pa vārtu stabu, bet dažas minūtes pirms došanās pārtraukumā pēc RFS futbolistu kļūdas panāca 1:0. Puslaika priekšpēdējā minūtē bumbu soda laukumā saņēma Duglass Aurēliu, kurš izdarīja spēcīgu un precīzu sitienu vārtos.

Otrā puslaika pirmajā pusē, 57. minūtē, pēc piespēles no labās malas Emersons Deusleisānu akrobātiskā lēcienā ar sitienu no tuvas distances panāca 1:1.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām soda laukumā krita Gabriels Ramuss un strīdīgā epizodē uz RFS vārtiem netika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Pamatlaika pēdējā minūtē pie soda laukuma robežas tika nogāzts Emersons un Muhameds Uadā par pēdējās cerības sodu tika noraidīts no laukuma.

Tomaša Šimkoviča izpildīto soda sitienu skaistā lēcienā neitralizēja Roberts Ozols. Pēc stūra sitiena uzbrukums turpinājās un Elvis Stuglis no tuvas distances ar galvu sita bumbu pāri vārtiem.

Pirms ceturtdien gaidāmā UEFA Konferences līgas mača ar Florences "Fiorentina" vienību RFS netaupīja savus vadošos futbolistus un cīņu aizvadīja teju optimālajā sastāvā.

Tikmēr Eduardam Tīdenbergam gūstot vārtus trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, "Liepāja" viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja turnīra līdervienību "Valmieru", bet "Metta" izbraukumā ar 3:0 (0:0) uzveica savu tiešo konkurenti par neizkrišanu Salaspils "Super Nova" vienību, kuras vārtos divas bumbas iesita Bruno Melnis.

Pirmdien kārtas beidzamajā mačā cīnīsies "Auda" un "Daugavpils".

Turnīra tabulas galvgalī 27 mačos 64 punktus ir sakrājusi "Valmiera", 60 punktus - "Riga" un 57 punktus - RFS, bet četrinieku ar 53 punktiem noslēdz "Liepāja". Piektā ir "Auda" ar 41 punktu, bet sestā - "Daugavpils", kurai ir 27 punkti, kamēr "Tukums 2000"/"Telms" komandai ir 26 punkti 27 mačos. Pa 18 punktiem 27 cīņās ir "Metta" un Jūrmalas "Spartaka" komandām, bet 17 punkti ir Salaspils "Super Nova" rēķinā.

2022. gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu