Stājas spēkā vilcienu kustības rudens grafiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zanda Seņkova/LETA

Šodien, 5. septembrī, spēkā stāsies vilcienu kustības rudens grafiks, informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Rudens grafikā ir atcelti vasaras sezonai raksturīgie elektrovilcienu papildu reisi piejūras virzienos un vairāki iepriekš norīkotie vilcieni darbadienās Rīga-Saulkrasti un Rīga-Dubulti virzienā, saglabājot to kursēšanu tikai brīvdienās.

Daļēji tiks izmainīta tranzīta jeb vilcienu bez pārsēšanās sasaiste Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā vilcieniem, ar kuriem ir iespējams aizbraukt no Skultes uz Jelgavu un atpakaļ, no Saulkrastiem uz Sloku un atpakaļ, no Saulkrastiem uz Dubultiem un atpakaļ, no Jelgavas uz Lielvārdi un atpakaļ, no Lielvārdes uz Dubultiem un atpakaļ, kā arī no Ogres uz Sloku un atpakaļ.

Savukārt no svētdienas, 4.septembra, ir atjaunota vilcienu satiksme svētdienās no Līvāniem uz Rīgu.

Jau vēstīts, ka 2021.gadā "Pasažieru vilciens" pārvadāja 11,194 miljonus pasažieru, kas ir par 12,8% mazāk nekā 2020.gadā.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu