ASV ģenerālis: Jābūt gataviem, ka Krievija pašreizējā veidā beigs pastāvēt (25)

TVNET/LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV atvaļinātais ģenerālis bijušais ASV spēku Eiropā komandieris Bens Hodžess uzskata, ka Savienotājām Valstīm ir jābūt gatavām tam, ka Krievija pašreizējā veidā beigs pastāvēt.

"Es uzskatu, ka ASV kara mērķiem attiecībā uz šo konfliktu jāietver Krievijas "deimperializācija"," tviterī svētdien pauda Hodžess, izsakoties par Krievijas-Ukrainas karu.

"Man šķiet, ka mēs redzam beigu sākumu tai Krievijai, kāda tā izskatās šodien. Mums ir jābūt gataviem tam... mēs nebijām gatavi PSRS beigām," norādīja ģenerālis.

Šādi Hodžess komentēja bijušā ASV vēstnieka NATO Kurta Volkera vārdus vizītē Gruzijā.

"Krievijas "imperiālistiskie kari" pret kaimiņiem nesākās Ukrainā, bet ir notikuši Gruzijā, un "mēs nedrīkstam aizmirst, ka Krievija joprojām ir Gruzijā"," Volkera teikto tviterī citē tīmekļa vietne "Agenda Georgia".

"Cilvēki šobrīd ir koncentrējušies uz Ukrainu, bet Krievijas imperiālistiskie kari pret kaimiņiem nesākās Ukrainā, bet šeit, Gruzijā, 2008.gadā. Krievija okupēja daļu Moldovas. Viņi šobrīd ir brutālāki Ukrainā, sagrābj Ukrainā vairāk teritoriju, bet tā ir viena veselā daļa. Mēs nedrīkstam aizmirst, ka Krievija joprojām ir šeit," gruzīnu žurnālistiem sacīja Volkers.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu