Ukraina arī informatīvajā karā turpina uzvarēt, norāda Levits (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.
Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Ilmārs Znotiņš/Valsts prezidenta kanceleja

Ukraina līdztekus cīņai kara laukā arī informatīvajā karā turpina uzvarēt, un tas ir liels Ukrainas sasniegums, pirmdien, 5. septembrī, sacīja Valsts prezidents Egils Levits, Rīgas pilī tiekoties ar Krimas tatāru politisko līderi Refatu Čubarovu.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas pārstāve Justīne Deičmane, prezidents pauda "nesatricināmu atbalstu" Ukrainas teritoriālajai vienotībai un Ukrainas cīņai pret Krievijas iebrukumu. "Krievijas karš Ukrainā sākās 2014.gadā, un tam arī jābeidzas Krimā ar Ukrainas uzvaru, Ukrainas teritoriālo vienotību, Krimas dekolonizāciju," uzsvēra Levits.

Čubarovs izteica pateicību Latvijai par nelokāmo atbalstu Krimai un Ukrainai kopumā. Krimas tatāru politiskais līderis augstu novērtēja Valsts prezidenta Krimas starptautiskās platformas pirmajā un otrajā konferencē pausto skaidro un stingro atbalstu starptautisko tiesību ievērošanas nepieciešamībai, Krimas atbrīvošanai un Ukrainas teritoriālajai integritātei.

"Latvija, kas ir piedzīvojusi okupāciju, padomju represijas, kolonizāciju, labi saprot situāciju Krimā, ko Krievija ir ne tikai okupējusi, bet arī, pārkāpjot starptautiskās normas, kolonizējusi," sacīja Valsts prezidents,

uzsverot, ka tas ir 1949.gada Ženēvas konvencijas klajš pārkāpums. Levits uzsvēra, ka Ukrainai un visai demokrātiskajai pasaulei ir jāturpina atgādināt Krievijai par šiem starptautisko tiesību pārkāpumiem, kā arī nemitīgi jāatgādina, ka kara noziegumi un to īstenotāji agrāk vai vēlāk tiks sodīti.

Latvija ir pievienojusies Ukrainas sūdzībai Starptautiskajā tiesā par Krievijas pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā, atzīmēja Valsts prezidents.

Runājot par Ukrainas cīņu pret Krievijas iebrukumu, Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko pateicās par Latvijas sabiedrības nesavtīgajiem ziedojumiem un brīvprātīgo darbam: "Latvija ir Eiropas solidaritātes dzinējs." Valsts prezidents arī sacīja, ka Latvija turpina aicināt Eiropas un citas pasaules valstis sniegt visu nepieciešamo militāro atbalstu Ukrainai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu