Robežsardze uz ārējām robežām un valsts iekšienē pirmdien konstatēja 51 likumpārkāpēju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pirmdien, 5. septembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 51 likumpārkāpēju, portālu TVNET informēja Valsts robežsardzes pārstāve Ginta Skangale.

Uz ārējām robežām konstatēti 30 robežpārkāpēji, tajā skaitā konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem.

Kā norādīja Skangale, Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Vācijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Polijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotie dokumenti izņemti.

Ieceļošana Latvijā pirmdien liegta astoņiem ārzemniekiem, Vientuļu, Terehovas, Pāternieku, Silenes un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Kazahstānas, diviem Baltkrievijas, vienam Krievijas un vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Valsts robežsardzes pārstāve informēja, ka personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi pirmdien konstatēti 10 ārzemniekiem.

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti deviņi Uzbekistānas un viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs.  Kā skaidroja Skangale, lietvedība trīs Uzbekistānas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika sākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – diviem Kirgizstānas, vienam Uzbekistānas, vienam Ķīnas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 16 personām – pieciem Baltkrievijas, četriem Moldovas, trīs Latvijas, diviem Krievijas, vienam Igaunijas un vienam Vācijas pilsonim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu