Latvijas-Baltkrievijas robežas sargāšanas izdevumiem valdība piešķir 112 821 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valdība otrdien, 6. septembrī, atbalstīja 112 821 eiro piešķiršanu Iekšlietu ministrijai, lai segtu Latvijas-Baltkrievijas robežas sargāšanas izdevumus.

Izdevumi veidojušies par jūliju un ir saistīti ar Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbināto samaksu par virsstundu darbu, piemaksām, komandējuma izdevumiem, kā arī izdevumiem par degvielas iegādi un patvēruma meklētāju uztura un dienas naudu.

Finansējums paredzēts Valsts policijai 22 416 eiro apmērā, Valsts robežsardzei - 60 038 eiro, Valsts robežsardzes koledžai - 884 eiro un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei - 22 348 eiro.

Tāpat 7135 eiro piešķirti, lai kompensētu vidējās izpeļņas pieaugumu, kas rodas, nosakot nodarbinātajiem samaksu par virsstundu darbu un piemaksas, tai skaitā Valsts policijai - 947 eiro, Valsts robežsardzei - 5002 eiro, Valsts robežsardzes koledžai - 74 eiro, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei - 1112 eiro.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība pērn no 11.augusta Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Līdz šim tā vairākkārt pagarināta. Patlaban tā pagarināta līdz 10.novembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu