Aiztur sešus jauniešus par vienaudža sevišķi cietsirdīgu nogalināšanu Purvciemā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policija. Ilustratīvs attēls
Policija. Ilustratīvs attēls Foto: Valsts policija

Valsts policija aizturējusi sešus jauniešus par vienaudža sevišķi cietsirdīgu nogalināšanu Purvciemā, Rīgā.

Kāds cilvēks, pastaigājoties ar suni, 27.augustā Purvciema mikrorajonā, nomaļā teritorijā atrada uz zemes gulošu vīrieti ar miesas bojājumiem un apdegumiem un paziņoja par to operatīvajiem dienestiem, aģentūru LETA informēja policijā.

Cietušajam nebija ne apģērba, ne dokumentu, taču policisti noskaidroja 1998.gadā dzimušā vīrieša identitāti. Vīrietis ar smagām traumām un ķermeņa apdegumiem tika nogādāts ārstniecības iestādē, kur 1.septembrī iestājās viņa nāve.

Aizdomās par šo noziegumu policija 28.augustā aizturēja sešas personas - 1995., 1996. un 2002.gadā dzimušus vīriešus un 2004., 2006. un 2008.gadā dzimušas sievietes. Divas no šīm personām tika aizturētas Daugavpilī, kur bija mēģinājušas noslēpties no policistiem.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka aizdomās turētie nozieguma izdarīšanas dienā bija pavadījušas laiku kopā ar bojāgājušo, un noziegums izdarīts personiska rakstura konflikta laikā.

Cietušais nomaļā neapdzīvotā teritorijā Purvciemā tika smagi piekauts, aizdedzināts un aplaupīts.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētie nozieguma izdarīšanas brīdī atradušies alkohola reibumā.

Ar Rīgas pilsētas tiesas lēmumu 1996. un 2002.gadā dzimušiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, bet pārējiem aizdomās turētajiem - policijas uzraudzība.

Kriminālprocess patlaban kvalificēts pēc likuma pantiem par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos un neziņošanu par noziegumu.

Par šādu slepkavību var piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšana no desmit līdz 20 gadiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu