Jūrmalas gatvē aizliedz transportlīdzekļiem rīta stundās braukt pa tramvaja sliedēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai uzlabotu sabiedriskā transporta kustības ātrumu, uz Jūrmalas gatves pārvada, kas savieno Imantu ar pārējo pilsētu, ir mainīta kustības organizācija, rīta stundās aizliedzot transportlīdzekļiem braukt pa tramvaja sliedēm,  informēja uzņēmuma "Rīgas satiksme" pārstāvji.

Satiksmes organizācijas izmaiņas paredz aizliegums autovadītājiem, izņemot maršruta autobusus, braukt pa tramvaja sliedēm laika posmā no plkst.7 līdz 10.

Līdz šim tramvajiem un autobusiem šajā posmā rīta maksimuma stundās ceļā bija jāpavada līdz pat četrām minūtēm ilgāk nekā pārējā dienas laikā, tāpēc šādas satiksmes organizācijas izmaiņas sniedz būtisku uzlabojumu sabiedriskā transporta prioritātes un uzticamības veicināšanā, norāda uzņēmumā.

Aizliegums pārvietoties pa tramvaja sliedēm noteiktās stundās jau vairākus gadus noteikts uz Gaisa tilta, tāpat šādi aizliegumi pārvietoties pa sliedēm ir citviet Rīgā.

"Rīgas satiksme" ir Rīgas pašvaldībai pilnībā piederošs uzņēmums. Saskaņā ar "Firmas.lv" pieejamo informāciju, tas 2021.gadā strādājis ar 161,12 miljonu eiro apgrozījumu un 3,05 miljonu eiro peļņu.

Šogad pirmajā pusgadā uzņēmuma apgrozījums bija 80,969 miljoni eiro, kas ir par 6,1% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet kompānijas peļņa pieauga vairākas reizes un sasniedza 1,945 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu