Ukraina apšaudījusi bāzes Krimā ar raķetēm, apstiprina Ģenerālštābs (8)

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krimā esošajā Krievijas kara aviācijas bāzē "Saki" paceļas dūmu mākoņi
Krimā esošajā Krievijas kara aviācijas bāzē "Saki" paceļas dūmu mākoņi Foto: AP/Scanpix

Ukrainas Ģenerālštābs trešdien, 7. septembrī, apstiprinājis, ka Ukrainas Bruņotie spēki šī gada augustā veikuši raķešu triecienus Krievijas aviācijas bāzēm okupētajā Krimā.

Publikācijā ziņu aģentūras "Ukrinform" tīmekļa vietnē to apliecinājuši Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs un Augstākās radas Nacionālās drošības, aizsardzības un izlūkošanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Mihailo Zabrodskis.

"Šādas pieejas pareizības pārliecinošs piemērs šajā gadā ir Ukrainas Bruņoto spēku veiksmīgie pūliņi pārnest kauju darbību uz pagaidām okupēto Krimas Autonomās Republikas teritoriju. Runa ir par veiksmīgu raķešu triecienu virkni pretinieka aviobāzēm, vispirmām kārtām - Saki lidlaukam."

Krimā 9.augustā vairāki sprādzieni notika Novofedorivkā Krievijas kara aviācijas bāzē "Saki". No tās krievu lidmašīnas lidoja bombardēt Hersonas, Mikolajivas un Zaporižjas apgabalus.

Vēlāk Ukrainas puse paziņoja, ka pussalā iznīcinātas deviņas ienaidnieka lidmašīnas.

16.augusta rītā Krimā atkal nodārdēja sprādzieni. Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvoja, ka pie Džankojas sarīkota diversija un ka sprādzieni notikuši militāra rakstura noliktavā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu