Donbasā gūstā mirušā brita Pola Uri sakropļotais līķis atdots Ukrainai (6)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Donbasa "separātisti" ir nodevuši Ukrainas iestādēm Lielbritānijas pilsoņa Pola Uri līķi, kurš miris, atrodoties gūstā, sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Ukrainas parlamenta pilnvarotais cilvēktiesību jautājumos Dmitro Lubinecs.

Uz līķa bija daudz griezumu un spīdzināšanas pēdas, un vairāku ķermeņa daļu trūka, rakstīja Lubinecs.

"Kā Ukrainas Augstākās radas pilnvarotais cilvēktiesību jautājumos es jau šodien ar pilnu atbildību varu teikt, ka šī nāve bija vardarbīga. Cilvēks vienkārši nespēj izturēt šādas spīdzināšanas. Es esmu redzējis bojāgājušā ķermeņa foto, un jebkuram, kas to ieraudzīs, nebūs nekādu šaubu," paziņoja Lubinecs.

Viņš atgādināja, ka Krievija ar tā sauktās "Doņeckas tautas republikas" starpniecību no aprīļa līdz jūlijam nelikumīgi turēja Polu Uri par ķīlnieku okupētajā Doneckā.

"Doneckas tautas republikas" vadība jūlija vidū paziņoja, ka sagūstītais brits miris no vairākām hroniskām slimībām. Saskaņā ar preses ziņām viņš bija 45 gadus vecs.

Britu pilsoņi Pols Uri un Dilans Gils tika sagūstīti aprīļa beigās pie Zaporižjas apgabala Dniprorudnes pilsētas, kur viņi kā brīvprātīgie piedalījās civiliedzīvotāju evakuācijā no aktīvas karadarbības zonas un pavadīja palīdzības kravu. Separātisti apsūdzēja abus britus, ka viņi karojot Ukrainā kā algotņi.

Lubinecs paziņoja, ka britu brīvprātīgā nāves cēloni noteiks tiesu medicīnas eksperti. Par līķa nodošanu ir informēta arī Lielbritānijas vēstniecība Kijivā.

Dilanu Gilu, kurš vēl atrodas gūstā, separātisti apsūdz kā algotni kopā ar vēl četriem ārzemniekiem - britiem Endrū Gilu un Džonu Hārdingu, Horvātijas pilsoni Vekoslavu Prebigu un Zviedrijas pilsoni Matiasu Gustavsonu, rakstīja Lubinecs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu