Maskavas deputāti pieprasa Putinam atkāpties no amata (17)

LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: EPA /Scanpix

Krievijas galvaspilsētas Maskavas Lomonosova municipālā apgabala padomes deputāti vērsušies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar prasību atkāpties no amata, vēsta "Radio Brīvība".

Deputāti uzskata, ka valsts labklājībai nepieciešama varas nomaiņa, un norāda, ka pēc Putina otrā termiņa "viss aizgājis šķērsām".

Deputātu lēmums publicēts municipālā apgabala oficiālajā tīmekļa vietnē.

Putina un viņa padoto agresīvā retorika atsviedusi Krieviju Aukstā kara laikmetā, teikts aicinājumā, norādot, ka IKP dubultošanās nav notikusi, minimālā alga nav pieaugusi līdz solītajam līmenim, no Krievijas masveidā aizbrauc gudri un darbaspējīgi cilvēki, bet no solītās stabilitātes nav ne miņas.

Ņemot to vērā, deputāti aicina prezidentu pamest ieņemamo amatu.

"Jūsu uzskati, jūsu pārvaldes modelis ir bezcerīgi novecojuši un rada šķēršļus Krievijas un tās cilvēciskā potenciāla attīstībai," norāda deputāti.

7.septembrī Sanktpēterburgas Smoļņijas municipālā apgabala deputāti jau vērsās pie Krievijas Valsts domes ar aicinājumu atstādināt Putinu no prezidenta amata par valsts nodevību.

Pēc šī aicinājuma pieņemšanas Sanktpēterburgas deputāti tika izsaukti uz policiju protokolu sastādīšanai par Krievijas armijas "diskreditāciju".

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu