Kāds TVNET GRUPAS lasītājs manījis, ka vietnē "ss.com" ievietots sludinājums, kurā par 6500 eiro pārdod eksotisku dzīvnieku - servalu. Vislielāko sašutumu iedzīvotājs pauda par to, ka plēsējs atradies kafejnīcā, pie jūras, automašīnā un dzīvo šķietami nepiemērotos apstākļos. Sazinājāmies ar atbildīgajiem dienestiem un skaidrojām, kādos apstākļos Latvijā plēsējs drīkst uzturēties.

Vietnes "SS.lv" sludinājumā rakstīts, ka Āfrikas servala meitene meklējot mīlošus un gādīgus saimniekus. "Mazulis ir pieradināts, atbilstoši vecumam vakcinēts, ir mikročips un reģistrēts," rakstīts sludinājumā.

Tāpat sludinājumā norādīts, ka pusotru mēnesi veco servalu iespējams apskatīt Liepājā, un tā cena ir 6500 eiro. Taču neizprotams faktors ir attēlos redzamās situācijas, ka servals atrodas gan kafejnīcā, gan pie jūras, gan brīvi sēž automašīnā un guļ nepiemērotos apstākļos.

Saskaņā ar likumu savvaļas sugas dzīvnieku īpašnieka (turētāja) pienākums ir radīt katras sugas dzīvniekiem to dabiskajai videi pietuvinātus apstākļus un nodrošināt katras sugas dzīvnieku fizioloģisko un zoopsiholoģisko vajadzību apmierināšanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp