Par mēģinājumu izkrāpt tūkstošiem eiro vērtu zelta stieni aizturēts agrāk sodīts vīrietis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas pašvaldības policija
Rīgas pašvaldības policija Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policija par mēģinājumu izkrāpt 11 000 eiro vērtu zelta stieni aizturējusi agrāk sodītu vīrieti, informēja policija.

Policijā ar iesniegumu vērsās kāds uzņēmums, kas nodarbojas ar dārgmetālu pārdošanu, ziņojot par iespējamu krāpšanas mēģinājumu. Proti, uzņēmuma interneta vietnē kāda persona bija pasūtījusi zelta stieni vairāk nekā 11 000 eiro vērtībā un nosūtījusi maksājuma paziņojumu.

Taču vēlāk izrādījās, ka maksājums ir anulēts. Uzņēmums sazinājās ar iespējamo pircēju, paskaidrojot, ka maksājums nav saņemts, tāpēc nepieciešams vēlreiz veikt maksājumu. Pēc brīža iespējamais pircējs nosūtīja jaunu maksājuma paziņojumu. Uzņēmuma darbinieki arī šoreiz pamanīja, ka maksājums anulēts, tāpēc pieņēma lēmumu iesaistīt policiju.

Uzņēmuma pārstāvji ciešā sadarbībā ar policistiem vienojās par vietu, kur kurjeram it kā piegādāt sūtījumu. Atbraucot uz norādīto vietu, tur sagaidīja sūtījuma saņēmējs, kurš uzrādīja Slovēnijas valstspiederīgā pasi.

Likumsargi šo personu uzreiz aizturēja, un tika noskaidrots, ka viņš patiesībā ir Latvijas valstspiederīgais un uzrādītā pase nepieder viņam.

Aizdomās turētais ir dzimis 1985.gadā un iepriekš ir sodīts par laupīšanu un par saistību ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Viņš policijai norādīja, ka sociālajā vietnē "Telegram" bija atradis grupu, kurā tiek piedāvātas dažādas ātras peļņas iespējas, un atsaucies uz vienu no sludinājumiem. Tālāk ar viņu sazinājās nepazīstamas personas, piedāvājot nopelnīt 50 eiro, par to, ka viņš saņems sūtījumu, uzrādot svešu pasi, kā arī pārsūtīs saņemto sūtījumu citām personām. Noziegumā izmantotā svešas personas pase viņam atsūtīta pa pastu.

Rīgas Latgales iecirknī sākotnēji sākts kriminālprocess par krāpšanu, taču, visticamāk, ka kriminālprocess izmeklēšanas gaitā tiks pārkvalificēts pēc smagāka panta - proti, par krāpšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Policija turpina aktīvu izmeklēšanu, lai noskaidrotu arī citas personas, kas iesaistītas šajā noziedzīgajā shēmā.

Aizdomās turētajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu