Krievija atņēmusi "Novaja Gazeta" tiesības publicēties internetā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Krievija ceturtdien atņēmusi tiesības publicēties internetā laikrakstam "Novaja Gazeta", kas ir viens no pēdējiem Krievijas neatkarīgajiem medijiem.

"Krievijas Federācijas Augstākā tiesa ir devusi rīkojumu apturēt "Novaja Gazeta" mājaslapas darbību," sociālajā tīklā paziņoja laikraksta redaktori.

Viņi paskaidroja, ka tiesa šādu lēmumu pieņēmusi pēc Krievijas mediju uzrauga "Rozkomnadzor" pieprasījuma. "Rozkomnadzor" apgalvoja, ka laikraksts ir pārkāpis tā dēvēto ārvalstu aģentu likumu.

"Mums ir tiesības pārsūdzēt lēmumu, mēs noteikti tās izmantosim," paziņoja "Novaja Gazeta", kuras redaktors Dmitrijs Muratovs pērn saņēma Nobela Miera prēmiju.

Krievijas varasiestādes šomēnes atņēma "Novaja Gazeta" tiesības publicēties drukātā veidā.

Laikraksta darbība tika ierobežota neilgi pēc pēdējā PSRS līdera Mihaila Gorbačova nāves. Gorbačovs piedalījās "Novaja Gazeta" izveidošanā pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados.

Laikraksts "Novaja Gazeta" kopš tā dibināšanas 1993.gadā bija tapis par vadošo pētnieciskās žurnālistikas izdevumu Krievijā un spēja saglabāt savas pozīcijas par spīti arvien agresīvākajai preses brīvības ierobežošanai, ko izvērsa Vladimira Putina diktatoriskais režīms.

Taču pēc atkārtotā Krievijas iebrukuma Ukrainā, kad Kremlis ieviesa faktisku karalaika cenzūru, laikraksts martā paziņoja, ka aptur savu darbību Krievijā.

Lielākā daļa laikraksta žurnālistu un redaktoru ir pametuši Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu