Usiks atklāj ieceri par nākamās cīņas potenciālo pretinieku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks
Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempions boksa smagsvaru kategorijā ukrainis Oleksandrs Usiks atklājis ieceri par savas nākamās cīņas potenciālo pretinieku.

Lielbritānijas boksa zvaigznes Taisons Fjūrijs un Entonijs Džošua vienojušies par dueli 3. decembrī, lai cīnītos par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

Iepriekš bija gaidāms, ka Usiks nākamo cīņu aizvadīs pret Fjūriju. Ukrainis traumas dēļ pagaidām nav gatavs atgriezties ringā, tikmēr brits vēlas cīnīties jau šogad.

Tā kā Fjūrijs vienojies par cīņu ar citu pretinieku, Usiks negrasās sēdēt rokas salicis klēpī. Viņš intervijā "The Ring" nosaucis bokseri, ar kuru vēlas spēkoties.

"Deontejs Vailders," atbildot uz jautājumu, sacīja Usiks. "Vailders ir bīstams cīkstonis. Un droši vien šī cīņa notiks ASV," turpināja ukrainis.

36 gadus vecais Vailders karjerā izcīnījis 42 uzvaras (41 nokauts), piedzīvojis divus zaudējumus un vienu neizšķirtu. Amerikānis no saviem pretiniekiem nav pārspējis vienīgi Fjūriju, ar kuru viņš spēkojās trīs reizes.

Vailders nākamo cīņu aizvadīs 15. oktobrī Bruklinā (Ņujorka, ASV). Viņam pretī stāsies 38 gadus vecais Somijas bokseris Roberts Heleniuss, kura kontā 31 uzvara (20 nokauti) un trīs zaudējumi.

Viens no Usika menedžeriem Egis Klimas apstiprināja, ka Ukrainas bokseris ringā varētu doties 2023. gada sākumā, cīnoties pret Vaildera un Heleniusa dueļa uzvarētāju.

Usika īpašumā ir Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas, kā arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) tituls, kas salīdzinājumā ar pārējiem nav tik prestižs.

Četru prestižāko jostu ērā, kas sākās 2007. gadā, par neapstrīdamu pasaules čempionu kļuvuši tikai astoņi bokseri. Viens no tiem ir Usiks, kurš to paveica 2018. gadā pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

Savukārt smagsvaros neaptrīdams čempions nav noskaidrots kopš 1999. gada, kad trīs jostu ērā šādā statusā bija Lielbritānijas bokseris Lenokss Lūiss, savā īpašumā iegūstot WBA, WBC un IBF jostas.

Kopš 2007. gada neapstrīdama čempiona titula iegūšanai nepieciešamas četras jostas - WBA, WBC, IBF un arī WBO. Līdz ar to kvēlākie boksa fani patlaban alkst Usika un Fjūrija dueli, lai noskaidrotu neapstrīdamu pasaules čempionu smagsvaros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu