RFS aizsargs Stuglis: Ko tur daudz teikt? Momenti bija, tos nerealizējām...

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Stuglis
Elvis Stuglis Foto: Nora Krevņeva Baibakova (RFS)

Lai gan Latvijas čempionvienība futbolā RFS ceturtdienas UEFA Konferences līgas mačā radīja vairākus bīstamus vārtu gūšanas momentus, to nerealizēšana noveda līdz zaudējumam Edinburgas "Hearts", pēc cīņas sarunā ar žurnālistiem secināja rīdzinieku aizsargs Elvis Stuglis.

Latvijas čempionvienība futbolā RFS ceturtdien UEFA Konferences līgas grupu turnīra otrajā spēlē savā laukumā zaudēja Skotijas klubam "Hearts" 0:2 (0:1).

"Ko tur daudz teikt? Momenti bija, tos nerealizējām, kā arī nopelnījām nevajadzīgu pendeli. Neveiksmīga situācija. Man trāpīja pa roku no diviem metriem, neko nevarēju izdarīt. Pie 0:1 varējām izlīdzināt. Vajadzēja vienkārši izmantot savus momentus, tad viss būtu kārtībā," uzreiz pēc mača tā gaitu rezumēja Stuglis.

Pirmā puslaika izskaņā aizsargs izklupienā mēģināja izsist bumbu pretiniekam, bet tā trāpīja latvietim pa roku. Tiesneša piešķirto 11 metru soda sitienu "Hearts" realizēja.

"Kur to roku citur likt? Aiz muguras? Tas ir dabisks stāvoklis, kurā krīti. Neesmu nevienu cilvēku redzējis, kurš slīdētu zemē un liktu roku aiz galvas, piemēram. Ja vēl bumba trāpa no divu metru attāluma... Citā situācija, ja pretinieks ir tālāk, vēl var noreaģēt, bet šajā epizode neko nevarēju izdarīt."

Latvijas čempionvienība UEFA Konferences līgas grupu turnīra pirmajā spēlē izbraukumā cīnījās 1:1 pret Itālijas A sērijas klubu Florences "Fiorentina". Stuglis pauda, ka abi mači bijuši visai atšķirīgi.

"Florencē bija grūtāk, jo ārā valdīja liels karstums. Šajā spēlē bija klasiskais britu futbols. Daudz jāskrien, daudz jācīnās, tālās piespēles, maina malas. Nekādus apvainojumus pretinieku fanu izpildījumā savā virzienā nedzirdēju. Ļoti laba atmosfēra, kaut kas tāds Latvijā sen nav bijis! Biežāk jātiek grupu turnīrā, lai biežāk būtu šāda atmosfēra. Žēl. Pēcgarša nav laba, jo varējām aizķerties. Ja Florencē bija divi vai trīs momenti, tad te vairāk. Tos vajadzēja realizēt."

"Pēc divām spēlēm mums tabulā ir viens punkts. Skatoties un vērtējot pēc šī mača - noteikti varējām izcīnīt vairāk. Neizšķirtu tiešām varējām aizķert," teica Stuglis.

Pēc šī mača 6. oktobrī RFS mājās cīnīsies ar Stambulas "Bašakšehir", 13. un 27. oktobrī viesosies Stambulā un Edinburgā, bet grupu turnīra pēdējā spēlē Rīgā aizvadīs dueli ar "Fiorentina" futbolistiem.

RFS ir vēsturē otrā Latvijas komanda, kas iekļuvusi UEFA klubu turnīru apakšgrupu sacensībās. No Latvijas klubiem iepriekš tikai "Ventspils" bija spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Glāzgovas komanda Eirokausu grupu turnīrā piedalās pirmo reizi kopš 2004. gada. "Hearts", kas pērn Skotijas čempionātā izcīnīja bronzas godalgas, UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā divu spēļu summā piekāpās Šveices vienībai "Zurich", Eirokausu sezonu turpinot Konferences līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu