Jūrmalā demontēs 2008. gadā ekspluatācijā nodoto Majoru ledus halli (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Google Maps

Jūrmalas dome ir nolēmusi demontēt Majoru ledus halli, informē pašvaldība.

Nākamgad plānots izstrādāt būvniecības projektu Jūrmalas Majoru vidusskolas sporta laukuma izbūvei, kas atradīsies halles vietā.

Majoru sporta laukums sākotnēji tika projektēts un būvēts kā vidusskolas sporta būve un nodots ekspluatācijā 2008.gadā. Ņemot vērā lielo hokeja popularitāti, tā paša gada beigās Majoru sporta laukumā tika ierīkots ledus laukums.

Tā kā būves sākotnējais projektēšanas mērķis nebija ledus halle, jau pirmajos tās ekspluatācijas gados tika konstatēti būtiski būves trūkumi ziemas slidošanas pakalpojumu nodrošināšanai. Šobrīd Majoru sporta laukuma tehniskais stāvoklis ir neatbilstošs sporta un treniņu procesam, turklāt finansiāli arvien neizdevīgāk kļūst nodrošināt ledus saldēšanu, lēmumu skaidro pašvaldība.

Izvērtējot saņemtos ekspertu atzinumus un ieteikumus un apkopojot iespējamās izmaksas, secināts, ka būtu racionāli Majoru sporta laukuma vietā izveidot Jūrmalas Majoru vidusskolai āra sporta laukumu vispārējās izglītības sporta programmu īstenošanai. Skolai šobrīd nav sava sporta laukuma, un sporta nodarbības siltos laika apstākļos tiek aizvadītas pilsētvidē.

Tāpat sporta laukuma izveide atslogotu arī citu Jūrmalas sporta infrastruktūru, jo tajā savas profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmas varētu īstenot arī Jūrmalas Sporta skola un Jūrmalas Futbola skola.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu