VIDEO ⟩ Pirmais brauciens ar elektrisko "Volkswagen ID Buzz"

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Volkswagen T1" jeb oriģinālais buss ir leģenda. Viegls, inovatīvs un glīts, un - 70 gadus vecs. Leģendārā hipijbusiņa stāsta turpinājums būs 100 % elektriskie "Volkswagen ID Buzz" un "ID Buzz Cargo".

"Volkswagen ID Buzz" ir pasaulē pirmā pilnībā elektriskā minivena un kravas furgona sērija. Motors tāpat kā pirms septiņdesmit gadiem atrodas aizmugurē un piedzen pakaļējos riteņus, tikai ir elektrisks.

Agregātu izvietojuma dēļ tas ir ļoti manevrīgs. Pagaidām vienīgā elektromotora jauda ir 150 kW jeb 204 ZS, neto baterijas ietilpība - 77 kWh.

Sniedzamība ļoti atkarīga no braukšanas stila un ātruma. Lai pagarinātu sniedzamību, maksimālais ātrums mākslīgi ierobežots līdz 145 km/h.

"ID Buzz" var būt līdz pat 35 dažādiem vadītāja asistentiem. Bez izveicīgas vadāmības pie "ID Buzz" priekšrocībām pieskatāma arī ērta un augsta sēdpozīcija - no kuras viegli tikt arī ārā.

Otrās rindas sēdekļi gluži kā Multivanā ir bīdāmi un salokāmi. Bagāžas ietilpība ir kolosāla - no vairāk kā viena kubikmetra līdz vismaz diviem, ja sēdekļi nolocīti pavisam. Vēlāk iznāks arī citas "ID Buzz" versijas, tostarp ar vairāk sēdvietām vai gluži pretēji, mazāku un lētāku bateriju. Taču pamatkoncepcija paliks nemainīga.​​​​​​​

Video: "Autoziņas" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu