Daugavpils ģimenes mājā "Pīlādzis" konstatēta vardarbība pret bērniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Vienā no Daugavpils bērnu aprūpes iestādēm bāriņtiesa konstatējusi bērnu tiesību pārkāpumus, ziņo Latvijas Radio.

Latvijas Radio neoficiāli zināms, ka Daugavpils Daugavpils Sociālā dienesta struktūrvienībā - ģimenes mājā "Pīlādzis" konstatēta vardarbība pret bērniem.

Daugavpils bāriņtiesa detalizētus komentārus nesniedz, bet apstiprinājusi, ka pārkāpumi vienā no pašvaldības aprūpes iestādēm ir konstatēti.

"Ja bāriņtiesai kļūst zināms par bērnu tiesību pārkāpumiem, saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu ir pienākums ziņot Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai un darba devējam - pašvaldībai, un tas ir izdarīts," norādījusi Daugavpils bāriņtiesas vadītāja Elita Proņevska.

Saistībā ar atklātajiem pārkāpumiem Daugavpils dome, slēgtā sēdē ceturtdien izskatot darba grupas sagatavoto ziņojumu, atlaidusi Daugavpils Sociālā dienesta vadītāju Līviju Drozdi.

"Deputāti ir nonākuši pie secinājuma, ka nebija pietiekoši organizēta kontrole no Sociālā dienesta vadītājas puses," Latvijas Radio pastāstīja Daugavpils pilsētas domes Juridiskā departamenta vadītājs Ruslans Golovans.

Valsts policija apstiprinājusi, ka saistībā ar notikušo veikta resoriskā pārbaude un lieta nodota Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu