Šogad "Latvijas valsts mežu" teritorijā dzēsti 100 meža ugunsgrēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Emīls Gatis Liepiņš

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) apsaimniekotajā teritorijā šogad dzēsti 100 meža ugunsgrēki, kas ir aptuveni 30% no visiem Latvijā šogad fiksētajiem meža ugunsgrēkiem, liecina LVM publicētā informācija.

Kā informē LVM, kopējā uguns skartā meža platība šogad bijusi 44 hektāri, kas ir piecas reizes mazāka nekā pērn. Salīdzinot ar 2021.gada šo pašu periodu, šogad ir izcēlušies par 58 meža ugunsgrēkiem mazāk.

Aptuveni puse no uguns skartās meža platības ir jaunaudzes, bet visvairāk gadījumu - 40 meža ugunsgrēku - bija izcēlušies Dienvidlatgales reģionā.

LVM Meža aizsardzības un ugunsdzēsības vadītājs Edijs Leišavnieks informē, ka "galvenie ugunsgrēku izcelšanās iemesli nemainās un tie saistīti ar cilvēku apzinātu vai neapzinātu, neuzmanīgu rīcību. Ir pamatotas aizdomas, ka 14 ugunsgrēki izraisīti ļaunprātīgi, par ko informēta Valsts policija. Pārsvarā tie saistīti ar enerģētiskās koksnes kaudžu aizdedzināšanu."

Pēc LVM publiskotās statistikas datiem var novērot, ka meža ugunsgrēku gadījumu skaits pēdējos četros gados ir samazinājies: 2018.gadā - 298, 2019.gadā - 289, 2020.gadā - 182, 2021.gadā - 158 ugunsgrēki.

TVNET jau ziņoja, ka Valsts meža dienests (VMD) 12.septembrī atcēla meža ugunsnedrošo laikposmu visā valsts teritorijā, kas bija spēkā no maija sākuma, līdz ar to arī atcelti atsevišķi ierobežojumi, kas noteikti Ugunsdrošības noteikumos. Neskatoties uz ierobežojumu atcelšanu, arī turpmāk jebkuram meža apmeklētajām ir jāievēro ugunsdrošības prasības, jo arī laikā līdz ziemas un sniega iestāšanās brīdim mežā var izcelties ugunsgrēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu