Sestdien Medzes pagastā degusi divstāvu māja

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā pagājušajā diennaktī dzēsti 19 ugunsgrēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Tostarp plkst.14.05 saņemts izsaukums uz Dienvidkurzemes novada Medzes pagastu, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā. Plkst.17.59 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Savukārt sestdien pēcpusdienā ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama arī Brīvības ielā Talsos, kur divstāvu dzīvojamā mājā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ bija izveidojies piedūmojums. No ēkas tika evakuēti divi cilvēki.

Plkst.21.57 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Tumes pagastu, kur dega vienstāva saimniecības ēka ar piebūvi 130 kvadrātmetru platībā, koka darbnīca 100 kvadrātmetru platībā, garāžas jumts 45 kvadrātmetru platībā un dzīvojamās mājas fasāde sešu kvadrātmetru platībā.

No dzīvojamās ēkas pirms VUGD ierašanās bija evakuējies viens cilvēks, bet otru evakuēja ugunsdzēsēji. Glābējiem izdevās no liesmām nosargāt dzīvojamo māju. Notikuma vietā strādāja 12 Tukuma, Kandavas un Ķemeru ugunsdzēsēji, kā arī seši Jaunpils un divi Smārdes brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.3.57.

Savukārt plkst 3.49 saņemts izsaukums uz Kr.Barona ielu Rēzeknē, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā koka māja 100 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās viens cilvēks, bet otru cilvēku, pārmeklējot ēku, atrada un izglāba ugunsdzēsēji un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Svētdienas rītā plkst.6.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pagājušajā diennaktī, laika posmā no 17.septembra plkst.6.30 līdz 18.septembra plkst.6.30, VUGD saņēma kopumā 53 izsaukumus - 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu