ASV ģenerālis pauž bažas par to, kā Krievija reaģēs uz neveiksmēm kaujaslaukā (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pagaidām nav skaidrs, kā Krievija varētu reaģēt uz pēdējām neveiksmēm kaujaslaukā Ukrainā, svētdien vizītes gaitā Polijā sacīja ASV Apvienotās štābu priekšnieku komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Marks Milijs, vienlaikus mudinot ASV spēkos saglabāt modrību.

"Šis karš Krievijai šobrīd nenoris ļoti labi. Tāpēc mums visiem ir svarīgi saglabāt augstu gatavības līmeni, trauksmes līmeni," Varšavā pēc bāzes apmeklējuma sacīja Milijs.

Kā skaidroja ģenerālis, viņš neapgalvo, ka ASV spēki Eiropā būtu pakļauti palielinātiem draudiem, bet gatavībai ir jābūt.

Milijs neizteica pieņēmumus par to, kādi varētu būt Krievijas prezidenta Vladimira Putina nākamie soļi, bet norādīja, ka šis karš atrodas jaunā fāzē, kurā ukraiņu spēki pārņēmuši stratēģisko iniciatīvu.

"Ņemot vērā to, mums ir ļoti rūpīgi jāskatās, kādas būs Krievijas nākamās reakcijas," sacīja ģenerālis.

Zelenskis: Ukraina pēc uzvarām gatavojas jaunam posmam frontē

Kara frontē šobrīd notiek gatavošanās jaunam Ukrainas kara posmam, kas kādam var izskatīties pēc pieklusuma, svētdien sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Izjuma, Balakļija, Kupjanska un Harkivas apgabals kopumā - pilsētas un kopienas, kuras mēs esam atbrīvojuši. Šie vārdi tagad skan. Skan visur."

"Mariupole, Melitopole un Hersona - arī skan, bet skanēs vēl biežāk un skaļāk, kad mēs tās atbrīvosim. Donecka, Horļivka un Luhanska - arī tās skanēs. Džankoja, Eipatorija un Jalta - arī tās."

"Iespējams, tagad kādam no jums šķiet, ka pēc vairākām uzvarām mums ir pieklusums. Bet tas nav pieklusums. Tā ir gatavošanās nākamajai mums viesiem ļoti svarīgu vārdu virknei, kam noteikti ir jāskan, jo Ukrainai ir jābūt brīvai, visai," sacīja Ukrainas prezidents.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu