Izglītībai izcili piemēroti datori – ASUS ExpertBook B1

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Digitālajā laikmetā viens no mūsdienīgas izglītības stūrakmeņiem ir atbilstošs tehniskais nodrošinājums – pietiekami jaudīgs, viegls un izturīgs dators, ātrs interneta pieslēgums un vienmēr pieejams tehniskais atbalsts. Ja mācīties alkstošā cilvēka rīcībā ir viss minētais, domas var pilnībā koncentrēt uz izglītības procesu.

Tieši šādu scenāriju šobrīd izdzīvo Daugavpils Valsts ģimnāzijas audzēkņi, kuri nesen tikuši pie jauniem ASUS ExpertBook B1 datoriem, ko izmanto dažādās interešu izglītības nodarbībās, tostarp robotikā.

Datoru iegāde Latgales skolām notika centralizēti. Izvērtējot iepirkumā nodefinētos nodarbību vajadzībām nepieciešamos parametrus kā ekrāna izmērs, procesora veiktspēja, atmiņas apjoms, akumulatora darbības ilgums, svars un citi, visatbilstošākais modelis pēc parametriem un cenas izrādījās tieši ASUS ExpertBook B1.

«Ar datoriem interešu izglītības nodarbībās darbojas dažāda vecuma skolēni un bieži vien, veicot robotu mikroprogrammu veidošanu, datoru nepieciešams pārvietot, lai ierakstītu kodu robotā. Nereti jaunākiem skolēniem gribas ātrāk izmēģināt pašu izveidoto programmu un gadās straujākas darbības. Īpaši tas attiecināms uz USB pieslēgvietām un ekrāna vāka mehānismu. Mums ir svarīgi lai šie elementi būtu ļoti augtas kvalitātes,» personīgajā pieredzē balstītās prasības uzskaita Daugavpils Valsts ģimnāzijas interešu izglītības skolotājs Kārlis Rasis. Jaunie datori atbilst šīm prasībām, jo ir plāni, pat pirmklasnieku plaukstām parocīgi viegli - tikai 1,7 kilogrami – un pārbaudīti apstākļos, kādiem tiek pakļautas ierīces, kas iegūst ASV militārā standarta MIL-STD-810H sertifikāciju. Tie ietver ekstremālu karstumu, stindzinošu aukstumu, tuksneša vētras un kritienu pārciešanu. Tieši veiktspējas un produkta ilgizturības attiecību pret pieņemamo cenu K.Rasis uzskata par vienu no ASUS ExpertBook B1 galvenajām priekšrocībām.

«Uzsākot lietot ASUS ExpertBook B1, uzreiz novērtējām datora svaru. Tas ir ļoti viegls un kompakts. Jau pirmajās izmantošanas minūtes bijām pārsteigti par to, cik klusi darbojas tastatūras pogas, nereti tas ir traucējošs faktors, darbojoties vairākiem skolēniem vienā klasē. Datoram ir augsta veiktspēja, Arduino un Lego EV3 Classroom programmu kodi kompilējas un ierakstās robotos zibenīgi. Ērta ir skārienpaliktnī iebūvētā ciparu tastatūra,» jauno datoru plusus uzskaita Daugavpils Valsts ģimnāzijas interešu izglītības skolotājs. ExpertBook B1 arī aprīkots ar WiFi 6 tehnoloģiju atbalstošu modemu, kas ļauj uzturēt datu pārraidi ar ātrumu līdz pat 2,4 gigabitiem sekundē. Līdz ar to pat ļoti apjomīgus failus iespējams pārsūtīt dažās sekundēs, kā arī nodrošināt augstvērtīgu tiešsaistes saziņu – kā videokonferences, tā attālinātu kopā strādāšanu dažādās programmās.

Kompaktajam datoram ir visas nepieciešamās pieslēgvietas, kas plānās klases datoriem nav raksturīgi. Abās malās izkārtotas HDMI, USB-C un trīs USB-A ligzdas, ir arī VGA, Ethernet, 3,5 mm austiņu un microSD karšu lasītāja pieslēgvieta. Ja nepieciešams datoru pievienot pie lielāka monitora, to var izdarīt ļoti viegli, jo 180 grādu eņģes ļauj vākā iestrādāto 15,6 collu displeju noguldīt paralēli galdam, lai tas neaizsegtu skatu uz monitoru.

Tā kā skolā mācības notiek teju nepārtraukti un intensīvi, svarīgi, lai datori mācību iestādē nonāktu ātri un vienmēr būtu ierindā. Jo īpaši šajos laikos, kad globālo piegādes ķēžu problēmu dēļ tehnikas komplektēšana mēdz pamatīgi aizkavēties. Te noderīgs palīgs ir ASUS biznesa sadarbības programma.

«Par ASUS biznesa sadarbības programmu varam teikt tikai labākos vārdus. Datoru tika piegādāti dienas laikā pēc līguma noslēgšanas brīža. Piegādātājs piezvanīja skolai un jautāja, cikos mums būtu ērtāk saņemt? Kopumā gan skolēni, gan skolotāji ir apmierināti ar jaunajiem datoriem un viennozīmīgi varam rekomendēt sadarbību ar ASUS,» saka K.Rasis.

ASUS ir ne vien parūpējušies par pamatīgiem datoru krājumiem Baltijas noliktavās, kas sniedz iespēju ātri piegādāt datorus, bet arī nodrošina pirmspārdošanas un pēcpārdošanas servisu. Pie tam klienti var sasniegt ASUS speciālistus kaut ar sociālo tīklu starpniecību. ASUS Biznesa sadarbības programma paredz klientiem iespēju izvēlēties no diviem garantijas servisa veidiem – klients var pats nogādāt ierīci remontā, vai arī meistars atbrauc uz biroju un saved ierīci kārtībā.

Vēl biznesa sērijas klientiem pieejama MyASUS mobilizētā lietotne ar personalizētu kontu, kur vienuviet pieejama visa nepieciešamā informācija, kā arī iespējams pagarināt garantijas laiku.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu