Ziemas jakas – aktuālie trendi 2023. gada sezonā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Mēdz teikt, ka nav sliktu laikapstākļu ir tikai nepiemērots apģērbs. Īpaši labi to var novērot Latvijas ziemā. Tā var būt auksta un sniegiem bagāta, ar slapju sniegu vai vairākiem aukstuma viļņiem, tādēļ piemērotas ziemas jakas un mēteļi ir būtiska garderobes sastāvdaļa. Iepazīšanās ar ziemas virsdrēbju tendencēm var palīdzēt atrast vispiemērotāko ziemas jaku starp daudzveidīgajiem parku, dūnu jaku, ziemas mēteļu un jaku modeļiem, kas būtu ne tikai silta un ērta, bet arī stilīga un ikviena valkātāja gaumi reprezentējoša.

Parkas

Foto: Publicitātes foto

Parkas ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas un ziemas modes kolekciju sastāvdaļu. Šīs vēja necaurlaidīgās un ūdensizturīgās ziemas jakas ir mūsdienīga un komfortabla izvēle gan sievietēm, gan vīriešiem. Lielas kabatas un kapuce ir neatņemama šo ērto un kustību neierobežojošo ziemas jaku iezīme. Savukārt, dizaineri savās kolekcijās piedāvā dažāda materiāla un krāsu modeļus, padarot izvēles iespējas tik daudzveidīgas. Parka kā dūnu jaka ar stepētu iekšpusi no ārpuses izskatīsies kā vienkārša jaka, kurai tādas detaļas kā metāla pogas, kapuces malas apdare ar kažokādu vai lielas, uzšūtas kabatas piešķir noteiktu stilu. Sieviešu parku tendencēs ir atrodamas arī džinsu parkas, kuras var būt gan īsas, gan nedaudz pagarinātas, parkas ar mākslīgās ādas piedurknēm un brīva piegriezuma parkas ar asimetrisku apakšējo malu un krāsainu mākslīgo kažokādu elementiem. Kapuces malas ar mākslīgās kažokādas apdari ir arī vīriešu parku modes tendence 2023. gada ziemai. Vispopulārākie vīriešu parku modeļi ir vidēja garuma. Ja vīriešu ziemas jaku tendencēs turpina dominēt neitrāli toņi - pelēka, melna, zila, zaļa un brūna krāsa, tad sieviešu ziemas jaku krāsu izvēle ir daudzveidīgāka. Tās var būt burvīgas pasteļkrāsas kā debeszila, smilškrāsa un krēmkrāsa vai daudz spilgtāki zaļie, zilie, oranžie, dzeltenie vai šokolādes toņi. Tāpat sieviešu ziemas jaku modes tendences nav iedomājamas bez neitrāliem toņiem – pelēkas, brūnas, haki krāsas. Savukārt, mākslīgo kažokādu elementi līdztekus dabiskiem toņiem var būt vēl košāki – rozā, fuksijas sārti, zili vai violeti.

Oversize ziemas jakas

Foto: Publicitātes foto

Ja sieviešu ziemas virsdrēbju tendencēs oversize modeļi ienāca jau pagājušajās sezonās un turpina būt aktuāli, tad vīriešu ziemas jaku tendencēs oversize modeļi ir jaunums. Vīriešu oversize ziemas jaku dizaina galvenais vadmotīvs ir praktiskums un neierobežotas kustības. Piemēram, oversize jakas ir ar pagarinātu garumu, lai nodrošinātu siltumu, savukārt, salīdzinoši dziļie piedurkņu izgriezumi ļauj neierobežot roku kustības. Šie modeļi labi papildina gan klasisku, gan sportiska stila ikdienas apģērbu un krāsu ziņā ir neierasti daudzkrāsaini – zaļi, zili, sarkani, violeti, dzelteni. Savukārt, sieviešu oversize ziemas jakas izceļas ar lielāku mēteļu piegriezumu un materiālu dažādību – oversize ziemas mēteļi ar asimetrisku apakšmalu, platākiem pleciem, piedurkņu iegriezumiem. Oversize modeļi nav tikai stepētām dūnu jakām, tie var būt arī mēteļi ar pūkainu „lācīša” efektu.

Sportiskas dūnu jakas

Lai arī parku un oversize ziemas jaku dizaini ļauj tās vienlīdz veiksmīgi nesāt ikdienas gaitās, mazāk formālos pasākumos un ārtelpas aktivitātēs, tāpat sportiskākam dzīvesveidam labāk izvēlēties ziemas dūnu jakas. To piegriezums un siluets netraucēs kustības, tās būs īpaši vieglas, ūdensizturīgas un ar speciāli paredzētām ventilācijas atverēm.

Ziemas jakas var būt ļoti dažāda materiāla, piegriezuma un stila, taču kopīgais ir tas, ka visa uzmanība to dizainā ir veltīta komfortam un kustību ērtībām. Labai ziemas jakai jānodrošina siltums mainīgajos mūsu ziemas apstākļos. 220.lv klāstā atradīsiet visdažādākā stila ziemas jakas, kas neliks Jums vilties.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu