Medijs: Princis Harijs par karalienes nāvi uzzinājis vien piecas minūtes pirms oficiālā paziņojuma (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Princis Harijs
Princis Harijs Foto: Reuters/ScanPix

8. septembra vakarā Bakingemas pils izplatīja paziņojumu, ka mūžībā devusies karaliene Elizabete II. Viņas mazdēls, princis Harijs par to uzzinājis vien piecas minūtes pirms oficiālā paziņojuma. 

"The Telegraph" ziņo, ka Saseksas hercogs saņēma zvanu no sava tēva, karaļa Čārlza III, neilgi pirms nolaišanās Aberdīnā, Skotijā, vien 80 kilometru no Balmoralas pils. Laikā, kad nolaidās Harija lidmašīna, paziņojums tika izplatīts Bakingemas pils oficiālajā mājaslapā un sociālajos tīklos.

Karaļa Čārlza III pārstāvis medijam norādīja, ka "sabiedrība tika informēta pēc tam, kad visi ģimenes locekļi tika informēti".

Karaļa pārstāvis uzsver, ka pret Hariju izturējās ne citādāk kā pret citiem radiniekiem un ka Čārlzs “neuzturēja regulārus sakarus” ne ar vienu, kamēr viņa mātes veselība strauji pasliktinājās.

Ziņots, ka ģimenes locekļi iepriekšējā vakarā tikuši informēti par karalienes veselības pasliktināšanos, taču tā netika uzskatīta par tik nopietnu, lai visi steigtos uz Balmoralu, teikts ziņojumā.

Tomēr jau nākamajā rītā situācija mainījās, un Čārlzam steigā tika izstrādāts plāns doties uz Balmoralu. Vēlāk tajā pašā rītā viņš piezvanīja gan princim Viljamam, gan Harijam ar ziņu, ka viņu vecmāmiņai strauji pasliktinās veselība un viņiem pēc iespējas ātrāk jādodas uz Skotiju. Tiek ziņots, ka Harijs saņēma zvanu “kādu laiku” pēc sava brāļa, kas lika viņam meklēt transportu no Vācijas, kur viņš apmeklēja "Invictus Games".

Tikmēr Viljams pievienojās saviem tēvočiem princim Endrū un princim Edvardam, nolaižoties Aberdīnā pulksten 15:30. Harija lidmašīna no Vācijas izlidoja 17:35. Paziņojums par karalienes nāvi tika izplatīts 18:30 pēc vietējā laika (Latvijā 20:30), bet Harija lidmašīna nolaidās 16 minūtes vēlāk. 

Jau ziņots, ka atvadīšanās no karalienes Elizabetes II notiek 19. septembrī. Tiešraidei var sekot līdzi šeit

Jau ziņots, ka pēc 70 britu monarhijas tronī pavadītiem gadiem Elizabete II 8. septembrī nomira 96 gadu vecumā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu