Lietuvas ministre: Ieceļošanas ierobežojumi var tikt noteikti arī Baltkrievijas pilsoņiem

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Arī Baltkrievijas pilsoņiem var tikt noteikti ieceļošanas ierobežojumi līdzīgi tiem, kas Baltijas valstīs pirmdien stājušies spēkā attiecībā uz Krievijas pilsoņiem - Šengenas īstermiņa vīzu turētājiem, kuriem vairs nav atļauts ieceļot nebūtiskiem mērķiem, paziņoja Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite.

"Šis jautājums atrodas izskatīšanā, notiek diskusijas, un acīmredzot kādā brīdī tiks pieņemts kaut kāds lēmums. Es ļoti skaidri redzu, ka Baltkrievijas režīms arī piedalās karadarbībā, pret Lietuvu īstenojot hibrīduzbrukumu ar nelegālajiem migrantiem. Domāju, ka ir ļoti, ļoti nopietni argumenti iekļaut arī Baltkrieviju," žurnālistiem sacīja Bilotaite, pirmdien apmeklējot Lietuvas un Baltkrievijas robežu.

Viņa uzsvēra, ka mērķis ir vienoties "reģionālā un pat Eiropas līmenī".

Pirmdien stājušies spēkā Ministru kabineta noteiktie ierobežojumi Krievijas pilsoņu - Šengenas īstermiņa vīzu turētāju - ieceļošanai Latvijā nebūtiskiem mērķiem, piemēram, tūrisma un atpūtas nolūkos.

Latvijas Ārlietu ministrija akcentē, ka agresorvalsts pilsoņu brīva ceļošana, jo īpaši tūrisma nolūkos, laikā, kad šīs valsts bruņotie spēki ir iebrukuši Ukrainā, ir ne tikai amorāla, bet arī rada sabiedriskās kārtības un drošības riskus gan politisku provokāciju, gan ikdienas agresijas līmenī.

Šāds aizliegums pirmdien stājies spēkā arī Igaunijā un Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu