LFF prezidents Ļašenko atklāj nepieciešamo finansējumu nacionālā stadiona būvniecībai (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustrācija no Fiebiger GMBH prezentācijas vienā no izskanējušajām stadiona iespējamajām atrašanās vietām Lucavsalā
Ilustrācija no Fiebiger GMBH prezentācijas vienā no izskanējušajām stadiona iespējamajām atrašanās vietām Lucavsalā Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Nacionālā stadiona būvniecībai nepieciešami aptuveni 25 miljoni eiro, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" atklāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.

Šonedēļ Rīgā viesosies Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksanders Čeferins, kurš, tiekoties ar valsts un galvaspilsētas pašvaldības amatpersonām, apliecinās organizācijas gatavību līdzfinansēt nacionālā stadiona būvniecību.

Ļašenko norādīja, ka lielāko daļu no stadiona būvniecībai nepieciešamajām izmaksām ir gatavas segt Eiropas un pasaules futbola vadošās organizācijas - UEFA un Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

"UEFA varētu segt aptuveni pusi no finansējuma, kas ir fantastiski," sacīja LFF prezidents.

LFF piedāvā projektu īstenot Lucavsalā, uzbūvējot stadionu ar 13 500 skatītāju vietām.

Ļašenko uzsvēra, ka nacionālais stadions ir domāts ne tikai futbolam, bet arī citām sporta aktivitātēm un kultūras pasākumiem.

Jaunajā stadionā LFF arī izraudzītu par federācijas un futbola muzeja mājvietu.

"Tā ir fantastiska iespēja, kuru Latvijai vajag izmantot. "Skonto" stadions pieder krievu uzņēmējiem. Mēs šobrīd nezinām, ko viņi darīs. "Daugavas" stadions diemžēl nav ceturtās kategorijas stadions. Latvijai ir jādomā par to, kur mēs varam organizēt augsta līmeņa sacensības," sacīja Ļašenko.

LFF jau vairākkārt publiski akcentējusi, Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kurā nav sava augstākajām UEFA prasībām atbilstoša futbola stadiona. Kādu laiku Latvijas izlases mājvieta bija 2000. gadā izbūvētais "Skonto" stadions, taču pēdējos desmit gados tas netika modernizēts atbilstoši starptautiskajām prasībām, un jau vairāk nekā piecus gadus UEFA sacensības tur iespējams aizvadīt tikai izņēmuma kārtā.

Kopš 2018. gada Latvijas futbola izlasei mājas spēļu aizvadīšanai pieejams arī renovētais "Daugavas" stadions, kas prasību ziņā ir tuvu UEFA 4. kategorijai. Taču tas ir vienīgais nacionālo izlašu stadions Eiropā, kurā absolūts vairums skatītāju vietu nav apjumtas, turklāt viens no nedaudziem, kur skatītāju tribīnes ir tik tālu no spēles laukuma.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu