Rēzeknē sāk administratīvo procesu par "atvadīšanos" no padomju armijas pieminekļa (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rēzeknē Valsts policija (VP) sākusi administratīvo procesu par Georga lenšu izmantošanu, "atvadoties" no demontējamā padomju armijas pieminekļa, tā dēvētā "Aļošas", vēsta Latvijas Televīzija.

Nedēļas nogalē atsevišķi iedzīvotāji atvadījušies no tā dēvētā "Aļošas" pieminekļa, noliekot ziedu pušķus ar Georga lentītēm, kuru izmantošana publiski ir aizliegta. Par to ir sākts administratīvais process un atbildīgie tiks meklēti, izmantojot videonovērošanas ierakstus.

VP norāda, ka ar tiem, kuri aicinājuši uz šo atvadīšanos, tiks strādāts kopā ar Valsts drošības dienestu - "ar šiem cilvēkiem tiek runāts".

Tomēr policijas vērtējumā, neatļauta pulcēšanās neesot notikusi, reizē noskaidrotas ap desmit klātesošo cilvēku personības.

Netiešs aicinājums ar piebildi, ka "pieminekļa nojaukšana plānota drīz" bija publicēts lapā "Наш Резекне ", kurai seko 15 000 "Facebook" lietotāju. Rēzeknes pašvaldībā paustais neliecina, ka piemineklis tiks demontēts tuvākajās dienās.

Par pieminekļa nojaukšanu pašvaldībā skaidroja, ka "viss notiekot saskaņā ar likumu" un pašlaik tiekot skaņots rīcības plāns. Potenciālais demontāžas veicējs esot atrasts, bet līgums par darbu veikšanu vēl nav noslēgts.

Kā ziņots, Saeima vasarā pieņēma likumu "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā", kas nosaka, ka totalitāros režīmus slavinoši objekti būs jādemontē līdz 15.novembrim.

25.augustā Rīgā, Uzvaras parkā, tika nogāzts Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu