Meksikas rietumos spēcīgā zemestrīcē vismaz viens bojāgājušais

TVNET/LETA/AFP/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Meksikas rietumus satricinājusi spēcīga zemestrīce
Meksikas rietumus satricinājusi spēcīga zemestrīce Foto: LUIS CORTES/REUTERS

Meksikas rietumus pirmdien satricināja spēcīga zemestrīce, iedarbinot trauksmes sirēnas galvaspilsētā Mehiko, un tajā gājis bojā vismaz viens cilvēks.

Meksikas seismoloģijas aģentūra ziņoja, ka zemestrīce bijusi 7,7 magnitūdu stipra, bet ASV Ģeoloģijas dienests (USGS) zemestrīces stiprumu aprēķinājis uz 7,6 magnitūdām.

Zemestrīces centrs atradās 15,1 kilometra dziļumā 37 kilometrus uz dienvidiem no Akilas netālu no robežas starp Mičoakanas de Okampo un Kolimas štatiem.

Kolimas štata Mansaniljo pilsētā gāja bojā viens cilvēks, kuru nogalināja krītošas atlūzas iepirkšanās centrā.

Zemestrīce sašūpoja ēkas arī simtiem kilometru attālumā esošajā galvaspilsētā, kur trauksmes sirēnas iedarbojās nepilnu stundu pēc tam, kad izskanēja zemestrīces simulācijas laikā. Domājams, ka tā nav nodarījusi nopietnus postījumus Mehiko, bet dažos galvaspilsētas rajonos tika pārtraukta elektroapgāde, kas skāra galvenokārt metro.

Pagaidām ziņu par lieliem postījumiem vai bojāgājušajiem nav, taču zemestrīce daudziem atsaukusi atmiņā nāvējošās zemestrīces, kas tieši šajā datumā satricināja Mehiko 1985. un 2017.gadā.

1985.gada 19.septembrī Mehiko skāra 8,1 magnitūdu zemestrīce, nogalinot vairāk nekā 10 000 cilvēku un sagraujot simtiem ēku. Savukārt 2017.gada 19.septembrī 7,1 magnitūdas stiprā zemestrīcē Meksikā, galvenokārt galvaspilsētā, dzīvību zaudēja aptuveni 370 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu