Dzeltenais brīdinājums – otrdienas rītā vietām Latvijā izveidojusies bieza migla

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Migla.
Migla. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Nakts otrajā pusē vietām Latvijā izveidojusies bieza migla ar redzamību 100-500 metri, kā rezultātā izsludināts dzeltenais brīdinājums, portālu TVNET informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji.

Biezā migla saglabāsies līdz pat otrdienas rītam.

Brīdinājums ir spēkā no 20. septembra pulksten 05:14  līdz pulksten 9 rītā.

Kā liecina VUGD paziņojums, atsevišķās vietās migla var būt ļoti bieza. Tā var ietekmēt ikdienas gaitu aktivitātēm, kas paredzētas ārā. Tā var izraisīt lidojumu kavēšanos, apgrūtināt braukšanas apstākļus, kā arī prasīt ilgāku laiku pārbraucieniem.

Kā teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mājaslapā, dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, tiesa, ja plānojat aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem. LVĢMC aicina būt informētiem par gaidāmajām izmaiņām un lieki nepakļaut sevi riskam.

Jau ziņots, ka otrdien daudzviet Latvijā īslaicīgi līs, atsevišķās vietās gaidāms stiprs lietus, kā arī pērkona negaiss.

Valsts rietumu un centrālajā daļā lokāli iespējams arī pērkona negaiss un krusa.

Saulainajos brīžos pēcpusdienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +13..+16 grādiem.

Vējš pārsvarā lēni pūtīs no rietumiem un ziemeļiem, Kurzemes rietumkrastā gaidāms stiprāks ziemeļvējš.

Rīgā lietus gaidāms galvenokārt dienas pirmajā pusē. Lēnu mainīga virziena vēju nomainīs neliels ziemelis, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +14..+15 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena ieplaka. Atmosfēras spiediens 1005-1009 hektopaskāli jūras līmenī.

Valsts dienvidaustrumu daļā joprojām spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais dzeltenā līmeņa brīdinājums - vietām saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu