NBA apskatnieks izceļ argumentus, kāpēc Porziņģi nevajadzētu novērtēt par zemu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolistu Kristapu Porziņģi pirms gaidāmās sezonas nevajadzētu novērtēt par zemu, izceļot statistikas rādītājus, pamatojis ASV medija "NBC Sports" basketbola apskatnieks Čeiss Hjūzs.

Porziņģis mediju publikācijās un līdzjutēju komentāros sociālajos tīklos bieži saņēmis kritikas vilni par lielo traumatismu. Tāpat liepājnieks regulāri figurē NBA apskatos, kuros uzskaitīti pārmaksātie spēlētāji.

"Viņam ir tikai 27 gadi. Porziņģis nebūtu pirmais spēlētājs, kuram izdodas pārvarēt savainojumu problēmas karjeras sākumā. Arī viņa jaunais komandas biedrs Bredlijs Bīls zināmā mērā saskārās ar to pašu problēmu," norādīja Hjūzs.

"Viņš [Porziņģis] ir labāks, nekā daudziem šķiet. Viņš izceļas gan mūsdienu, gan vēsturiskā kontekstā, un ne tikai tāpēc, ka ir 221 centimetru garš un daudzpusīgs spēlētājs, kura iesauka ir Vienradzis," rakstīja NBA apskatnieks.

Sešās NBA sezonās Porziņģa karjeras vidējie statistikas rādītāji ir 18,9 punkti, 7,9 atlēkušās bumbas un 1,9 bloķēti metieni.

Tikai deviņi vīri visā NBA vēsturē ir spējuši uzrādīt šādus vai labākus statistikas rādītājus. Šie basketbolisti ir Karīms Abduls Džabars, Tims Dankans, Šakils O'Nīls, Deivids Robinsons, Hakīms Olažuvons, Patriks Jūings, Entonijs Deiviss, Miņs Jao un Džoels Embīds.

Deiviss un Embīds vēl turpina spēlēt, bet pārējie minētie spēlētāji ir iekļauti Basketbola slavas zālē. Domājams, ka šo godu izpelnīsies arī Deiviss un Embīds.

Turklāt latviešu basketbolistam ir labākā trīspunktu metiena precizitāte (35,3%) minētajā kompānijā. Šeit gan jāpiebilst, ka vairums uzskaitīto basketbolistu spēlēja laikā, kad garie basketbolisti tālmetienus teju neizpildīja.

Kā norāda Hjūzs, kopš 2015./2016. gada sezonas, kad Porziņģis debitēja NBA, latvietis ir 12. vietā starp spēlētājiem, kuri aizvadījuši visvairāk spēļu ar 20+ punktiem, 10+ atlēkušajām bumbām un 2+ bloķētiem metieniem. Turklāt liepājnieks ceļgala traumas dēļ izlaida pusotru sezonu.

Neskatoties uz izlaisto spēļu daudzumu, Porziņģis 27 reizes ir atzīmējies ar pieciem vai vairāk bloķētiem metieniem, kas viņu kopš 2015./2016. gada sezonas ierindo 6. vietā.

Latviešu basketbolists no ceļgala krustenisko saišu savainojuma atgriezās laukumā 2019./2020. gada sezonā un kopš tā laika neviens garais spēlētājs NBA soda metienus (vismaz 700 izdarīti metieni) nav realizējis ar augstāku precizitāti (83,7%).

Savukārt visa NBA kontekstā latviešu centra spēlētājs norādītajā laika posmā ir uzreiz aiz labāko divdesmitnieka.

Hjūzs gan uzsver, ka kopš atgriešanās no krustenisko saišu savainojuma Porziņģis ir izlaidis trešdaļu spēļu, tomēr viss vēl varot mainīties.

"Tas nenozīmē, ka viņš visu laiku būs savainots arī turpmāk. Viņš ir apņēmības pilns mainīt valdošo uzskatu par sevi. Ja tas notiks, "Wizards" rindās būs ļoti labs spēlētājs. Vienkārši apskatiet skaitļus," nobeigumā raksta Hjūzs.

Jauno NBA sezonu "Wizards" sāks 19. oktobrī, viesos tiekoties ar nākamās sezonas potenciālo pastarīti Indianas "Pacers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu