Oleksandrs Usiks: Es noteikti atgriezīšos Krimā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Nepārspētais Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks pēc iespējās ātrāk cer atgriezties dzimtajā Krimā, kuru kopš 2014. gada okupējusi Krievija. 

"Protams, es atgriezīšos Krimā. Jā, tagad tā ir okupēta, bet, kad vairs nebūs un mūsu kaujinieki, valdība atgriezīs to iepriekšējā statusā, došos tur un atpūtīšos. Skaidrs, ka tagad es tur neesmu gaidīts," sarunā ar BBC krievu versiju sacīja Usiks. 

Usiks ir dzimis Simferopolē, kas atrodas okupētās Krimas teritorijā. 

Pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā 24. februārī, viņš Krimā bija biežs viesis. 

"Man tagad tiek piekārtas dažādas birkas. Bet man nav vajadzīgi nekādi nosaukumi," pauda Usiks. "Reizēm tie traucē virzīties uz priekšu. Cilvēki, kas tā rīkojas, vēlas sev pievērst uzmanību."

Usiks cer Krimā atgriezties pēc iespējas ātri. Tiesa, viņš nezina, kad tas varētu notikt. 

"2018. gadā es boksējos Maskavā. Pēc tam cilvēki regulāri pauda, ka esmu kaut ko ne tā izteicies. Arī par Krimu," sacīja Usiks. "Mani ir visādi saukājuši. Šo cilvēku mērķis ir bijis mani diskreditēt."

Usika īpašumā ir Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas, kā arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) tituls, kas salīdzinājumā ar pārējiem nav tik prestižs.

"Tie cilvēki, kuri uz mani ir apbižojušies un mani apvaino, es bez sarkasma, gribu viņiem novēlēt labu veselību. Par viņiem lūdzos rītā vakarā," teica Usiks. 

35 gadus vecais Usiks uzvarējis visās 20 cīņās, no tām 13 ar nokautu. 2018. gada janvārī viņš Rīgā Pasaules Boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem pieveica Mairi Briedi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu