RNP aicina "Rīgas siltumu" nekavējoties piedāvāt mājām grafikus apkures pieslēgšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Namu apsaimniekotāja "Rīgas namu pārvaldnieks" izkārtne.
Namu apsaimniekotāja "Rīgas namu pārvaldnieks" izkārtne. Foto: Artūrs Ķipsts / LETA

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) aicina nekavējoties AS "Rīgas siltums" (RS) vienoties ar māju pārvaldniekiem par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pieslēgšanas grafiku apkurei, informēja uzņēmums.

Pieeja, ka mājas tiks pieslēgtas apkurei tiklīdz trīs dienas pēc kārtas diennakts vidējā temperatūra būs zemāka par plus 8 grādiem, esot kritiska. Tas esot nepamatots ierobežojums, jo māju pieslēgšana apkurei, piemēram, tik lielā uzņēmumā kā RNP aizņemot pat nedēļu.

Būtiska apkures sezonas uzsākšanas fāze ir visu māju apkures sistēmu stabilizācija, lai nodrošinātu, ka visi dzīvokļu īpašnieki saņem nepieciešamo apkures temperatūru. Šos darbus veic pēc apkures pieslēgšanas un tas var ilgt līdz pat divām nedēļām.

Lai neveidotos situācija, kad jau salīdzinoši aukstos laikapstākļos daudziem dzīvokļu īpašniekiem jāgaida apkures sezonas uzsākšana, ilgstoši dzīvojot zem komforta temperatūras savā dzīvoklī, RS kopā ar māju pārvaldniekiem jāvienojas par apkures pieslēgšanu, balstoties uz ilgtermiņa un īstermiņa laika apstākļu prognozēm, nevis trīs diennakšu temperatūras minimumu, pauž RNP.

Tas, ka esošie normatīvie akti ir neefektīvi cīņā pret nemaksātājiem, radot papildus grūtības visiem pārvaldniekiem, nedrīkstot būt attaisnojums nenodrošināt apkures pakalpojumu klientiem, kuri godprātīgi norēķinās par saņemtajiem pakalpojumiem, pauž RNP.

"Mēs apzināmies, ka šajā sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā apkures pieslēgšana ir sensitīvs jautājums, jo apkures izmaksas ir nebijuši augtas un mums visiem jādomā, ka taupīt gan siltumenerģiju, gan citus resursus. Tomēr visām iesaistītajām pusēm ir jābūt skaidram tam brīdim, kad centralizētā siltumapgāde tiks pieslēgta, lai izbeigtu dažādas spekulācijas, Augstākās tiesas sprieduma neievērošanu un nepieļautu nepamatotu cilvēku salšanu savos mājokļos. Tāpēc aicinu AS "Rīgas siltums" vadības pārstāvjus uz konstruktīvu sadarbību un jēgpilnu dialogu," saka RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis

RNP tehniski esot gatavs apkures sezonas sākšanai, vairumam māju ar centralizēto siltumapgādes sistēmu siltummezgli bijuši tehniski gatavi 1.septembrī. Remontdarbi turpinās atsevišķos siltummezglos, visus darbus pabeidzot līdz apkures sezonas sākumam.

RNP apsaimniekotajās mājās plāno samazināt apkures temperatūru par 1-2 grādiem, lai mazinātu izmaksas par aptuveni 5%-10%. Turklāt dzīvokļu īpašnieki ar vairākuma balsojumu var pieņemt kopības lēmumu par to, lai temperatūra netiek samazināta.

Kā ziņots, RNP 2021.gadā strādājis ar 4,1 miljona eiro peļņu. Uzņēmuma apgrozījums palielinājies par nepilniem 10%, salīdzinot ar 2020.gadu, un bija 61,149 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu