ASV šogad piedāvājušas Ziemeļkorejai jaunas sarunas, informē amatpersona

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: STR/AFP

ASV jūlijā piedāvāja Ziemeļkorejai jaunas sarunas, bet Phenjana neizrādīja nekādu interesi, intervijā Dienvidkorejas medijiem atklāja augsta ranga ASV amatpersona.

ASV īpašais pārstāvis Ziemeļkorejas politikas jautājumos Suns Kims sacīja, ka ASV darījušas zināmu Ziemeļkorejai vēlmi atjaunot dialogu un piedāvājušas palīdzību ar Covid-19 saistītos jautājumos, kā arī ierosinājušas radošas idejas par Korejas pussalas denuklearizāciju, bet plašāk nepaskaidroja.

Parasti, kad ASV runā par denuklearizāciju reģionā, tiek runāts par Ziemeļkorejas kodolieroču programmas izbeigšanu.

Ziemeļkoreja ir stipri izolēta valsts. Tā gadiem ilgi ierobežojusi kontaktus ar ārpasauli un vēl vairāk noslēdzās pēc pandēmijas izcelšanās.

ASV pieļauj, ka vēlme saglabāt karantīnas režīmu un bailes no vīrusa ir daļēji vainojamas intereses trūkumā par sarunu atsākšanu.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns jūlijā paziņoja, ka viņa valsts ir "gatava mobilizēt" savas kodolspējas jebkurā karā pret ASV un Dienvidkoreju. Viņš atkārtoja, ka Phenjana nekad neatteiksies no kodolieročiem, kas tai vajadzīgi, lai pretotos karadarbībai no Vašingtonas puses.

Ziemeļkoreja šogad ir veikusi rekordlielu skaitu ieroču izmēģinājumu un pieņēmusi likumu, kas ļauj tai īstenot preventīvu kodoltriecienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu