Video "Viņš ir kaut kas unikāls". Pirmo reizi UFC pievienojies nepilngadīgs cīkstonis

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Pasaules vadošajai jaukās cīņas mākslas (MMA) organizācijai "Ultimate Fighting Championship" (UFC) pirmo reizi tās nepilnu 30 gadu pastāvēšanas vēsturē pievienojies nepilngadīgs cīkstonis.

Trešdien Lasvegasā notikušajā "Dana White Contender Series" (DWCS) cīņu šovā līgumu ar UFC nopelnīja 17 gadus vecais ASV cīkstonis Rauls Rosass juniors, kļūstot par jaunāko dalībnieku šīs organizācijas vēsturē.

"Dana White Contender Series" ir cīņu šovs, kurā piedalās daudzi perspektīvi MMA cīkstoņi, sacenšoties par iespēju parakstīt līgumu ar UFC. Trešdien Rosass juniors ar savu sniegumu pārsteidza UFC prezidentu Deinu Vaitu.

Meksikāņu izcelsmes amerikānis cīņas gaitā demonstrēja savam vecumam neraksturīgu briedumu un duelī pret Mando Gutjerezu no ASV uzvarēja pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma (30-27, 30-27, 30-27).

Cīņas gaitā jaunais cīkstonis demonstrēja arī radošus paņēmienus, piemēram, šo līmeņa maiņu pēc izmānīta sitiena ar celi:

"Šeit nav vietas diskusijai. Mēs pat to [līguma piešķiršanu Rosasam] neapspriedām. Ko tādu nekad neesmu redzējis. Viņš ir ļoti talantīgs. Viņš ir kaut kas unikāls. Nav pieredzēts, ka 17 gadus vecs puisis sevi šādi parāda uz lielās skatuves," līguma parakstīšanu ar Rosasu komentēja UFC prezidents.

8. oktobrī Rosass juniors atzīmēs 18 gadu jubileju, līdz ar to pastāv diezgan maza iespēja, ka UFC pirmo reizi cīņu aizvadīs nepilngadīgs cīkstonis. Tiesa, iepriekš ir pieredzēti dažādi pārsteigumi. Piemēram, Hamzata Čimajeva divas cīņas ar desmit dienu intervālu 2020. gadā.

Rosass juniors savā profesionālajā MMA karjerā izcīnījis sešas uzvaras tikpat cīņās.

Patlaban vēsturē jaunākais cīkstonis, kurš piedalījies UFC cīņā, ir amerikānis Dens Lauzons, kurš oktagonā izgāja 18 gadu un 198 dienu vecumā, liecina ESPN statistika. 

Rosass juniors pārspēs Lauzonam piederošo rekordu, ja UFC debijas cīņu izdosies aizvadīt tuvāko 216 dienu laikā.

Savukārt vēsturē jaunākais UFC čempions ir amerikānis Džons Džounss, kurš titulu izcīnīja 2011. gadā 23 gadu vecumā.

"Visiem nevajadzētu būt pārsteigtiem. Esmu šeit jaunais karalis, tāpēc tiecos pēc [čempiona] jostas. Es kļūšu par čempionu 20 gadu vecumā. Ikvienu respektēju, bet būšu čempions varbūt pat vēl ātrāk. Neviens mani neapturēs," sacīja Rosass juniors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu