Staķis un LFF parakstīs nodomu protokolu par futbola stadiona būvniecību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sanita Ieva Sparāne

Ceturtdien, 22. septembrī, Rīgas domē (RD) viesosies Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksanders Čeferins. Tikšanās laikā Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko parakstīs nodomu protokolu par nacionāla mēroga futbola stadiona būvniecību galvaspilsētā, TVNET informē Rīgas dome. 

Vizītes laikā Čeferins un Ļašenko tiksies ar vairākām augstām valsts un pašvaldību amatpersonām, ieskaitot Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) un Staķi (PP).

Vizītes noslēgumā Čeferins apmeklēs UEFA Nāciju līgas spēli "Skonto" stadionā, kur Latvijas izlase ceturtdien cīņā par pirmo vietu grupā tiksies ar Moldovu.

"Latvija šobrīd ir uzskatāma par vienīgo valsti Eiropā, kurā nav sava futbola stadiona un futbola mītnes. Šis jautājums bijis dienaskārtībā jau daudzus gadus, un savu aktualitāti tas ir tikai vairojis. Lai veiksmīgi varētu realizēt futbola stadiona būvniecību Rīgā, nepieciešams pašvaldības, valsts un starptautisko futbola organizāciju atbalsts," teikts LFF paziņojumā.

"Ar UEFA un FIFA līdzdarbošanos LFF no saviem starptautiskajiem partneriem šāda mēroga projekta īstenošanai var piesaistīt vērā ņemamus līdzekļus, atvieglojot valsts un pašvaldības ceļu kļūšanai par LFF partneriem stadiona būvniecībā."

Pateicoties LFF pēdējo gadu ieguldījumiem Latvijas sporta infrastruktūrā un uzsāktajām futbola infrastruktūras programmām, federācijai ir izveidojušās labas darba attiecības pašvaldību un valsts līmenī.

LFF tuvākajā nākotnē cer uz attiecīgiem lēmumiem, lai stadiona būvniecība Rīgā iegūtu vēl skaidrākas aprises gan no lokācijas, gan finansējuma viedokļa.

Šī būs otrā Čeferina vizīte Latvijā. Pirmā notika 2018. gada vasarā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu