Jaunais aktieris Kārlis Arnolds Avots par satikšanos ar skandālistu Aldi Gobzemu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Spēlmaņu nakts (Kārlis Arnolds Avots)
Spēlmaņu nakts (Kārlis Arnolds Avots) Foto: publicitātes

Dailes teātra aktieris Kārlis Arnolds Avots šoruden būs redzams divās pašmāju filmu pirmizrādēs - Staņislava Tokalova "Mīlulī" un Viestura Kairiša novembra sākumā gaidāmajā barikāžu drāmā "Janvāris". Intervijā žurnālam "Ir" aktieris stāsta par savu pieredzi "Mīluļa" lomas izstrādē, kuras ietvaros pat devies viesos pie Alda Gobzema.

Tokalova pašmāju drāmā "Mīlulis" Avots atveido ambiciozu maksātnespējas administratoru, kurš karjeru vērtē augstāk par visu. Kāda traģiska negadījuma rezultātā viņam ir jāparūpējas par svešu bērnu.

Kas tevi ir ielaidis tik dažādās, šķietami slēgtās pasaulēs kā sports un maksātnespējas administratoru sfēra?

Droši vien gaiša, neviltota ziņkārība.[..]

Vai, piemēram, uz "Mīluļa" pirmizrādi bija aicināti cilvēki, kas palīdzēja filmas tapšanā? Tu esot bijis arī pie skandalozi slavenā maksātnespējas administratora Māra Sprūda.

Māris Sprūds mani sākumā pasūtīja trīs mājas tālāk.

Es dabūju viņa telefona numuru, sāku stāstīt par ieceri veidot filmu, viņš apstādināja sarunu un teica: pirmkārt, jūs vispār neesat spējīgi uztaisīt filmu par maksātnespējas administratoriem; otrkārt, kas tev iedeva manu numuru? Es saku, nu... Pat nepaspēju neko pateikt, viņš saka: Artuss Kaimiņš, skaidrs. Un tad viņš nolika klausuli. Patiesībā numuru biju dabūjis citur.

Bet lomai noder arī šāda saruna.

Tas deva daudz. Viņa attieksme, pārliecība. Arī mans varonis grib kļūt par tādu cilvēku, viņš ir redzējis, kā viņi dzīvo.

[...]

Un otrs bija Aldis Gobzems, pie kura es aizgāju kā pie advokāta un bijušā maksātnespējas administratora. Tam nav nekāda sakara ar manu politisko pārliecību, man bija vajadzīgs prototips.

Bet mums sabiedrībā ir pietiekami daudz šādu mīluļu. Gan politikā, gan tās tuvumā, gan visādās citās ietekmīgās sfērās.

Pilno interviju lasi žurnāla "Ir" jaunākajā numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu