No mobilizācijas bēgošajiem Krievijas pilsoņiem ir tiesības lūgt patvērumu ES, paziņo EK pārstāve (18)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Automašīnu rinda uz Krievijas-Somijas robežas 22. septembrī
Automašīnu rinda uz Krievijas-Somijas robežas 22. septembrī Foto: OBTAINED BY REUTERS/via REUTERS

Krievijas pilsoņiem, kas vēlas izvairīties no daļējās mobilizācijas, ko trešdien, 21. septembrī, izsludināja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ir tiesības lūgt patvērumu Eiropas Savienībā (ES), ceturtdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) preses pārstāve.

"Šī ir bezprecedenta situācija," norādīja EK preses pārstāve migrācijas jautājumos Anita Hipera.

Katrs gadījums būtu jāizvērtē atsevišķi, viņa piebilda, norādot, ka ar ES dalībvalstīm jau tiek strādāts, lai atrastu kopīgu pieeju.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) vakar sociālajos tīklos pēc Putina paziņojuma par mobilizāciju paziņoja, ka drošības apsvērumu dēļ Latvija neizsniegs humānās vai cita veida vīzas tiem Krievijas pilsoņiem, kuri izvairās no mobilizācijas, kā arī nemainīs kopš 19.septembra ieviestos robežšķērsošanas ierobežojumus Krievijas pilsoņiem ar Šengenas vīzām.

19.septembrī spēkā stājās Ministru kabineta (MK) noteiktie ierobežojumi Krievijas pilsoņu - Šengenas īstermiņa vīzu turētāju - ieceļošanai Latvijā nebūtiskiem mērķiem, piemēram, tūrisma un atpūtas nolūkos.

Vienlaikus jaunais regulējums nosaka vairākus izņēmumus, tai skaitā neliedzot ieceļošanu politiski vajātām personām vai citu humānu situāciju gadījumos.

Ieceļošana ir atļauta ES, Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valsts vai Šveices uzturēšanās atļaujas vai Šengenas līguma dalībvalsts ilgtermiņa vīzas turētājiem.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu