Robežsardze aizvadītajā diennaktī liegusi ieceļot vienam Krievijas pilsonim

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts robežsardze ceturtdien, 22. septembrī, liegusi Latvijā ieceļot vienam Krievijas pilsonim, informē robežsardze.

Grebņevas, Vientuļu, Terehovas, Pāternieku un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas, vienam Krievijas, vienam Lielbritānijas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.

Tāpat ieceļošana liegta vienam Moldovas un vienam Indijas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi, kā arī vienam Moldovas pilsonim, kuram ir liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā.

Visas personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) šonedēļ pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojuma par mobilizāciju norādījis, ka drošības apsvērumu dēļ Latvija neizsniegs humānās vai cita veida vīzas tiem Krievijas pilsoņiem, kuri izvairās no mobilizācijas, kā arī nemainīs kopš 19.septembra ieviestos robežšķērsošanas ierobežojumus Krievijas pilsoņiem ar Šengenas vīzām.

No 19.septembra spēkā stājās Ministru kabineta (MK) noteiktie ierobežojumi Krievijas pilsoņu - Šengenas īstermiņa vīzu turētāju - ieceļošanai Latvijā nebūtiskiem mērķiem, piemēram, tūrisma un atpūtas nolūkos. Tādi paši ierobežojumi ir noteikti Igaunijā, Lietuvā un Polijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu