Krievijas mobilizācija nav "daļēja", secina ISW (26)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ANTON ANTON KARLINER/SIPA

Kremlis atklāti neievēro izsludinātos "daļējās mobilizācijas" nosacījumus par to, ka tiks iesaukti tikai pilsoņi ar militāro pieredzi, konstatējuši ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Krievijas oficiālās amatpersonas iepriekš apgalvoja, ka daļējā mobilizācija skars tikai 300 000 vīriešu un tikai tos, kam ir iepriekšēja militārā pieredze.

Ceturtdien Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs jau apgalvoja, ka kara komisariāta pavēstu izsniegšana mobilizācijas pretinieku protestu dalībniekiem atbilst likumiem.

Šī viņa interpretācija gan ir pretrunā ar iepriekšējiem Kremļa paziņojumiem, ka varasiestādes armijā neiesauks cilvēkus, kas nav sastādītajos rezervistu sarakstos, tas ir, neiesauks cilvēkus bez pieredzes.

Rietumu un Krievijas opozīcijas mediji ziņojuši par gadījumiem, kad pavēstes tiek izsniegtas protestu dalībniekiem Maskavā un Voroņežā.

Mediji vēsta arī par daudziem gadījumiem, kad pavēstes saņēmuši cilvēki pilnīgi bez jebkādas militārās pieredzes.

Tā pavēsti par iesaukšanu armijā saņēmis bankas informācijas tehnoloģiju speciālists, kas nekad nav dienējis armijā un nav apmeklējis militārās sagatavošanas kursus augstskolā, vēsta opozīcijas mediji.

Burjatijas universitātes students publicējis kadrus, kuros redzams, kā nacionālās gvardes un militārās policijas pārstāvji aizved sev līdzi, kā noprotams, mobilizācijai studentus no mācībām, neraugoties uz to, ka Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu vairākkārt apgalvojis, ka studenti netiks mobilizēti.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu