Grezno rotaslietu noslēpumi karalienes Elizabetes II bēru dienā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/AFP/Scanpix

Jau aplūkojām karalienes Elizabetes II bēru dienas sēru etiķeti un izvēlēto garderobi - tagad laiks karaļnama dāmu izvēlētajām rotaslietām. Kā izrādās, katra sevī slēpj kādu vēstījumu vai simboliku, kas izrāda īpašu cieņu aizgājējai.

Velsas princeses Šarlotes zirga pakaviņš

Septiņus gadus vecā karalienes mazmazmeitiņa bērēs izrādīja īpašu godu savai vecvecmāmiņai. Pie melnā mētelīša bija piesprausta zirga pakava formas briljanta piespraudīte, ko savulaik viņai arī dāvājusi pati karaliene. Karalieni Elizabeti II un Šarloti vienoja mīlestība pret zirgiem, kas skaidro šīs rotaslietas īpašo nozīmi.

Foto: SIPA/Scanpix

Sāras Fergusones bezdelīgas piespraude

62 gadus vecā Jorkas hercogiene pie sava tērpa un briljanta auskariem bija pieskaņojusi briljantiem rotātu bezdelīgas piespraudi. Šī piespraude simbolizē drošību jau kopš seniem laikiem, jo leģenda vēsta, ka bezdelīgas jūrniekiem nozīmēja, ka tuvumā atrodas zeme. Nereti bezdelīgas tika dāvinātas mīļajiem, kad viņi devās ceļojumā, lai saglabātu viņu drošību. Un šajā brīdī karaliene dodas ceļā. Fērdžija, iespējams, izvēlējās šo motīvu kā cieņas zīmi savai bijušajai vīramātei.

Foto: AFP/SCANPIX

Velsas princeses pērļu auskari un kaklarota

Elegantā melnā mēteļkleitā un ar melnu cepuri Velsas princese izrādīja cieņu karalienei, valkājot viņas dāvātos auskarus un pērļu kaklarotu. Četru rindu pērļu kaklarota bija Japānas valdības dāvana karalienei, iespējams 1970. gados, kad viņa ieradās valsts vizītē. Karaliene šo kaklarotu pēdējo reizi valkāja valsts banketā Bangladešā 1983. gadā. Tā reiz tikusi aizdota arī princesei Diānai. Šīs pērles Ketrīnai bija ap kaklu Edinburgas hercoga, prinča Filipa bērēs pagājušajā gadā. 

Ketrīna bērēs nēsāja arī Bahreinas pērļu auskarus, kas bija dāvana karalienei viņas kāzās 1947. gadā.

Foto: AP/Scanpix
Foto: SIPA/Scanpix

Karaliene konsorte Kamilla un Viktorijas piespraude

Karaliene konsorte Kamilla karalienes bēru dienā izvēlējās briljanta piespraudi, kas kādreiz piederējusi karalienei Viktorijai. Unikālo piespraudi savā dimanta jubilejā nēsājusi pati Viņas Majestāte. Sirds formas piespraudē ar dimantiem attēlots cipars 60, un to ieskauj zils safīrs augšpusē un divi lieli safīri apakšā. Kamilla, iespējams, to valkāja, lai atgādinātu faktu, ka karaliene Elizabete II bija visilgāk valdošais monarhs Lielbritānijā.

Foto: AP/Scanpix

Zāra Tindala un iemīļotās pērles

Arī karalienes vecākā mazmeita Zāra Tindala valsts bērēs godināja savu mirušo vecmāmiņu karalieni Elizabeti II. Princeses Annas meitai bija glīts melns tērps, ko viņa apvienoja ar pērļu auskariem. Karaliene viņas 70 gadu valdīšanas laikā reti iztika bez mīļotajām pērlēm. Pērļu nēsāšana ir kļuvusi par karaliskās ģimenes sēru tradīciju, kas aizsākās karalienes Viktorijas laikā.

Foto: AFP/SCANPIX

Saseksas hercogienes karalienes dāvātie pērļu auskari

Saseksas hercogiene Megana bērēs bija rotājusies ar karalienes 2018. gadā dāvātiem briljantu - pērļu auskariem. Karaliene Meganai tos dāvāja saistībā ar Meganas un prinča Harija saderināšanos. 

Foto: AFP/SCANPIX

Lēdija Luīze un zirga kulons

Lēdija Luīze Vindzora, kas ir karalienes jaunākā dēla prinča Edvarda vecākais bērns, bērēs valkāja vienkāršu sudraba kaklarotu ar zirga kulonu. Tāpat kā princesei Šarlotei, lēdijas Luīzes izvēle simbolizē ar karalieni kopīgu mīlestību pret zirgiem. Lēdija Luīze tika uzskatīta par vienu no nelaiķa karalienes mīļākajiem mazbērniem, un viņa ar princi Filipu izbaudīja pajūgu braukšanu.

Foto: Reuters / Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu