Lietuva nedos patvērumu Krievijas pilsoņiem, kas bēg no mobilizācijas (8)

LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Viļņa rudenī. Ilustratīvs attēls
Viļņa rudenī. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Lietuva ir oficiāli paziņojusi, ka nedos patvērumu Krievijas pilsoņiem, kuri bēg uz ārvalstīm no Krievijas prezidenta Vladimira Putina trešdien izsludinātās mobilizācijas.

"Lietuva nepiešķirs patvērumu tiem, kas vienkārši bēg no atbildības. Krieviem jāpaliek un jācīnās. Pret Putinu," piektdien tviterī ierakstīja Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.

Foto: Krievi pamet valsti

Jau ziņots, ka Baltijas valstis un Polija pirmdien ieviesa aizliegumu iebraukt to teritorijā Krievijas pilsoņiem ar Šengenas vīzām. Savukārt Eiropas Savienība (ES) ir nolēmusi apturēt vienošanos ar Krieviju par vīzu vienkāršotu izsniegšanu.

Pēc Putina paziņojuma par daļēju mobilizāciju vairākas ES valstis, tostarp Latvija, Igaunija, Polija un Čehija, jau ir paziņojušas, ka neizsniegs humānās vīzas Krievijas pilsoņiem, kas izvairās no mobilizācijas.

Īrijas premjerministrs Mihāls Mārtins piektdien paziņoja, ka viņa valsts izskatīs iespēju uzņemt savā teritorijā Krievijas pilsoņus, kuri bēg no mobilizācijas.

Savukārt Vācijas valdība vēlas tuvākajās nedēļās ES līmenī vienoties par kopīgu skatījumu uz Krievijas pilsoņiem, kas atsakās pakļauties Krievijas prezidenta Vladimira Putina izsludinātajai daļējai mobilizācijai un doties karot uz Ukrainu.

Foto: Krievi iemaina sagūstītos ukraiņus pret Medvedčuku

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu