Galvaspilsētā notiks Miķeļdienai veltīti tirdziņi un radošās darbnīcas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Miķeļdienas gadatirgus Doma laukumā
Miķeļdienas gadatirgus Doma laukumā Foto: Edijs Pālens / LETA

Sestdien un svētdien Rīgā par godu Miķeļdienas ražas svētkiem notiks tirdziņi un radošās darbnīcas, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Rīdzinieki un pilsētas viesi tiek aicināti sestdien Doma laukumā apmeklēt tradicionālo Miķeļdienas gadatirgu, svētdien, 25.septembrī svinēt Miķeļdienas ābolu svētkus Ziemeļblāzmas pils parkā, bet 29.septembrī Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" piedalīties radošajā darbnīcā.

Sestdien Miķeļdienas gadatirgus laikā Doma laukumā no plkst.9 līdz 17 ikviens varēs iegādāties rudens ražas veltes un lietišķās mākslas meistaru darinājumus. Saimnieces piedāvās pašu gatavotus ievārījumus, sierus, pašceptu maizi un piparkūkas.

No plkst.10 līdz 16 apmeklētājiem sarūpēta plaša kultūras programma, ko vadīs Miķeļdienas gadatirgus saimnieki - Zane Vaļicka un Arturs Dīcis.

Pasākumā muzicēs folkloras kopa "Laiksne", pūtēju orķestris "Fanfara", orķestris "Rīga", pūtēju kvintets "Acumirklis", dziedās Rīgas lībiešu dziesmu ansamblis "Līvlist", bet ar deju priekšnesumiem uzstāsies bērnu deju kolektīvs "Teiksmiņa", bērnu un jauniešu deju ansamblis "Dancītis", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Sidrabi", deju kopa "Marmale" un tautas deju ansamblis "Liesma". Programmu noslēgs muzikālā apvienība "Ballīšu kvartāls".

Minēto pasākumu organizēšanas laikā no piektdienas līdz svētdienai tiks ierobežota satiksme un automašīnu novietošana Doma laukumā un tam piegulošajās ielās.

Svētdien no plkst.12 līdz 18 Miķeļdienas ābolu svētki tiks svinēti Ziemeļblāzmas pils parkā.

Svinētājus priecēs amatierkolektīvu uzstāšanās, profesionālu mūziķu koncerti, radošās darbnīcas, ābolu degustācijas, dažādas atrakcijas un izklaides par un ap āboliem. Pasākumā piedalīsies deju kolektīvi "Bitīte", "Ziemeļblāzma" un "Auda", bērnu vokālie ansambļi "Momo" un "Poppy", grupa "Santehniķi", Juris Kaukulis, Džonijs Salamanders un postfolkloras grupa "Rikši". Par noskaņu visas dienas garumā rūpēsies Dailes teātra aktieris Imants Strads.

Savukārt 29.septembrī no plkst.17 Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" varēs Miķeļdienu svinēt radoši. Kopā ar mākslinieci Ināru Gauju gan lieli, gan mazi aicināti radošā darbnīcā veidot savu rudens prieka grozu. Tā būs telpiska kolāža, kurā apvienotas seno amatnieku prasmes, materiālu otrreizēja izmantošana un katra dalībnieka radošā doma. Dalība darbnīcā ir iepriekš jāpiesaka.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu