Zelenskis aicina ukraiņus okupētajās teritorijās izvairīties no mobilizācijas Krievijas armijā (8)

LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piektdien savā videouzrunā vērsās pie ukraiņiem, kas atrodas Krievijas okupētajās teritorijās, un aicināja izvairīties no mobilizācijas Krievijas armijā.

Viņš arī sacīja, ka starptautiskā sabiedrība taisnīgi reaģēs uz Krievijas rīkotajiem pseidoreferendumiem par okupēto teritoriju pievienošanos Krievijai.

"Tie tiks viennozīmīgi nosodīti, tāpat kā noziedzīgā mobilizācija, kuru okupanti pašlaik mēģina sarīkot Krimā un citās Ukrainas daļās, kuras viņi pagaidām kontrolē. Tie nav vienkārši noziegumi pret starptautiskajām tiesībām un Ukrainas tiesībām. Tie ir noziegumi pret konkrētiem cilvēkiem, pret tautu," uzsvēra prezidents.

Viņš arī sacīja, ka pašlaik Krimā vietās, kur kompakti dzīvo Krimas tatāri, Krievijas spēka struktūras mēģina atrast un mobilizēt iespējami vairāk vīriešu.

"Mums jau ir pierādījumi par to. Tas ir apzināts Krievijas mēģinājums iznīcināt Krimas tatāru tautu, tas ir apzināts agresorvalsts mēģinājums atņemt dzīvību iespējami lielākam skaitam iedzīvotāju teritorijā, kurā iegājis Krievijas karaspēks. Man ir vienkāršs lūgums visiem mūsu cilvēkiem, kas atrodas pagaidām okupētajā teritorijā: dariet galveno - sargiet savu dzīvību un palīdziet mums vājināt un iznīcināt okupantus. Ar jebkādiem paņēmieniem slēpieties no Krievijas mobilizācijas. Izvairieties no pavēstēm. Centieties izbraukt uz brīvo Ukrainas teritoriju," aicināja Zelenskis.

"Ja jūs tomēr nonāksiet Krievijas armijā, tad sabotējiet jebkuru ienaidnieka aktivitāti, traucējiet jebkurām Krievijas operācijām, nododiet mums visu svarīgo informāciju par okupantiem - viņu bāzēm, štābiem, noliktavām ar munīciju. Un pie pirmās iespējas pārnāciet uz mūsu pozīcijām. Dariet visu, lai saglabātu dzīvību un palīdzētu atbrīvot Ukrainu," sacīja prezidents.

Viņš arī aicināja ukraiņus nodot Ukrainas specdienestiem visus datus par tiem, kas organizē un palīdz sarīkot farsu ar pseidoreferendumiem.

"Nododiet visu informāciju par Krievijas mobilizāciju, par Krievijas armiju kopumā. Palīdziet okupētajos rajonos tiem, kam tas vajadzīgs: gados veciem cilvēkiem, vientuļajiem, ģimenēm ar bērniem. Ukraina atgriezīsies visā savā zemē, un jums tur jāsaglabā iespējami vairāk mūsu cilvēku," atzīmēja valsts vadītājs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu