Ungārija neatteikties no Šengenas vīzu izsniegšanas Krievijas pilsoņiem (1)

LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto
Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto Foto: AFP/SCANPIX

Ungārija negrasās atteikties no Šengenas vīzu izsniegšanas Krievijas pilsoņiem, ko jau izdarījušas vairākas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, intervijā Krievijas propagandas medijiem paziņoja Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto.

"Ir saprotama metodoloģija, kā izsniegt vīzas tūristiem no valstīm, ar kurām nav vienošanās par vīzu režīma atvieglošanu. Tā ir sarežģītāka un garāka procedūra nekā tad, kad šāda vienošanās ir. Tomēr, ja tās nav, tas nenozīmē, ka mēs neizsniedzam vīzas. Protams, mēs turpināsim izsniegt vīzas abilstoši procedūrai," sacīja Sijārto.

Viņš paskaidroja, ka ir runa par Šengenas vīzām, sevišķi daudzkārtējām vīzām.

"Vīzu jautājums - tas ir jautājums Šengenas vienošanos ietvaros. [Šajās vienošanās] ietilpstošajām valstīm ir procedūra, kā to darīt. Lēmums par to, ka mums vajag pārtraukt Šengenas vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem, nav ticis pieņemts," atzīmēja Ungārijas ārlietu ministrs.

Jau ziņots, ka pirmdien stājās spēkā aizliegums iebraukt Baltijas valstīs un Polijā Krievijas pilsoņiem ar Šengenas vīzām. Tas attiecas uz personām, kas ceļo ar tūristu vīzām, bet neskar tos, kas iebrauc ES ģimenes vai humānu iemeslu dēļ.

Foto: Krievi pamet valsti

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu