Igaunijā nav ielaisti Krievijas un Izraēlas dubultpilsoņi (1)

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc robežas slēgšanas Krievijas pilsoņiem ar tūrisma vīzām Igaunija uz robežas atpakaļ nosūtījusi arī ceļotājus, kam līdzās Krievijas pasei bijusi arī kādas citas valsts pase, sestdien pavēstīja Igaunijas Policijas un robežsardzes departaments, apstiprinot, ka Igaunijā nav ielaisti Krievijas pilsoņi, kam bija arī Izraēlas pilsonība.

"Tā ir taisnība, ka Krievijas un Izraēlas dubultpilsoņi arī nav tikuši ielaisti valstī, šķērsojot robežu. Pamatā tas ir saistīts ar to, ka šie cilvēki uz robežas pauda melīgu informāciju, un bija pamats domāt, ka viņu paziņojumi par brauciena mērķiem neatbilst patiesībai," sacīja departamenta preses sekretāre Brita Sepa.

Informācija par to, ka Krievijas un Izraēlas dubultpilsoņi nav ielaisti Igaunijā, iepriekš parādījās sociālajos tīklos. Atteikums skaidrots ar draudiem drošībai.

Trīs Baltijas valstis un Polija vienojušās, ka Krievijas pilsoņiem ar Šengenas zonas vīzu robežas šķērsošana nav atļauta tūrisma, biznesa, sporta vai kultūras mērķiem.

Ierobežojumi stājās spēkā 19.septembrī.

Iebraukšana tiek atļauta, piemēram, politiskajiem disidentiem, Krievijas pilsoņiem, kuriem ir uzturēšanās atļauja konkrētajā valstī, tālbraucējiem šoferiem un humānu apsvērumu dēļ.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu